Konfigurer Sirdata til indhentning af brugersamtykke

For at registrere værdifuld indsigt og samtidig beskytte privatlivet for brugere skal du indhente samtykke fra dine websitebrugere. Vi anbefaler, at du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller dit indholdsstyringssystem (CMS) til at indhente samtykke og sende det til Google.

Trin 1: Konfigurer et samtykkebanner

1. Opret en Sirdata-konto.
  2. Konfigurer banneret ved hjælp af Sirdata-guiden.
  3. Sørg for, at dit banner overholder kravene i Googles samtykkepolitik for brugere i EU (EUUCP, EU User Consent Policy), og at du vælger at aktivere Googles samtykketilstand.

Du kan få flere oplysninger i dokumentationen til Siridata.

Trin 2: Konfigurer samtykketilstand

Foretag konfiguration ved hjælp af Google Tag Manager

1. Åbn Google Tag Manager, og gå til din container.
  2. Klik på Ny under "Tags", og navngiv tagget.
  3. Klik på Tagkonfiguration, og klik derefter på Find flere tagtyper i skabelongalleriet for fællesskabet.
  4. Søg efter "Sirdata" i galleriet, og installer derefter "Sirdata CMP | Googles samtykketilstand fra SirDataFR".
  5. Klik på Hent kode på din Sirdata-konto. Find partner-id'et (første sektion med fed skrift) og konfigurations-id'et (anden sektion med fed skrift) som vist:
https://cache.consentframework.com/js/pa/34693/c/h602L/stub
  1. Konfigurer de standardindstillinger, du vil bruge i alle regioner eller lande, hvor du som standard kræver, at samtykke afvises. Husk at tage højde for Googles samtykkepolitik for brugere i EU.
  2. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Load Sirdata CMP script?" og indsæt de id'er, du indsamlede i trin 5.
  3. Klik på Tilføj og derefter på Aktivering.
  4. Vælg Initialisering af samtykke – alle sider, og klik derefter på Gem.
  5. Klik på Forhåndsvisning øverst til højre for at teste din container. Se testvejledningen nedenfor.
  6. Udgiv din container.

Konfigurer ved hjælp af en anden platform eller direkte fra dit websites kode

1. På din Sirdata-konto skal du vælge Hent kode. Kopiér det første kodestykke til udklipsholderen.
  2. Indsæt følgende kode i tagget <head> på alle sider (se vejledningen ovenfor, hvis du bruger et websiteværktøj), og indsæt derefter det CMP-script, du tidligere har kopieret, øverst i <head>-tagget. Bemærk, at dette trin er afgørende for at sikre, at CMP'en fungerer korrekt.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

Test ved hjælp af Tag Assistant

Få flere oplysninger om, hvordan du finder og løser problemer med samtykketilstand med Google Tag Manager.