Usercentrics instellen om toestemming van gebruikers te verkrijgen

Als u waardevolle inzichten wilt krijgen terwijl u de privacy van de gebruiker beschermt, moet u toestemming van de gebruikers van uw website verzamelen. We raden u aan een platform om toestemming te beheren (CMP) te gebruiken of samen te werken met uw contentmanagementsysteem (CMS) om toestemming te verzamelen en naar Google te sturen.

Stap 1: Stel een toestemmingsbanner in

Als u nog geen Usercentrics-account heeft gemaakt, kunt u zich aanmelden met uw Google Ads-account om dit makkelijk in te stellen. Nadat uw account is gemaakt, selecteert u een configuratienaam en het juridische kader waarvoor u de toestemmingsbanner wilt maken. Ontdek meer informatie over het Usercentrics-CMP.

1. Log in op uw Usercentrics-account.
  2. Ga naar het tabblad Configuratie.
  3. Selecteer de talen en uw juridische instellingen. De toestemmingsmodus van Google staat standaard aan. De scanner voor Services voor gegevensverwerking (Data Processing Services, DPS), die kan worden geactiveerd op het tabblad Services, vindt services van derden (zoals cookies en andere trackers) die op uw site worden gebruikt en biedt categorisatiesuggesties.
  4. Selecteer de services voor gegevensverwerking die relevant zijn voor uw site en pas het ontwerp en de content van uw toestemmingsbanner aan via de tabbladen Weergave en content.
    An illustration of the Appearance page in Usercentrics.
  5. Als u Google Tag Manager gebruikt en het Usercentrics-CMP wilt implementeren, gaat u verder met de installatie van de Tag Manager-template.
  6. Als u wilt doorgaan met de directe installatie, volgt u de instructies om het CMP-script in de laatste stap van het introductieproces te kopiëren en dit in te sluiten in de head-tag van uw website. Zorg dat u het DPS-script aanpast dat u vanaf stap 3 heeft geïmplementeerd op uw site.

Stap 2: Stel de toestemmingsmodus in

Als u de toestemmingsmodus wilt implementeren, bekijkt u het implementatievoorbeeld van Usercentrics. Als u de template 'Gebruikersgerichtheid' van Google Tag Manager gebruikt, hoeft u verder niets in te stellen.