Cookiebot instellen om toestemming van gebruikers te verkrijgen

Als u waardevolle inzichten wilt krijgen terwijl u de privacy van de gebruiker beschermt, moet u toestemming van de gebruikers van uw website verzamelen. We raden u aan een platform om toestemming te beheren (CMP) te gebruiken of samen te werken met uw contentmanagementsysteem (CMS) om toestemming te verzamelen en naar Google te sturen.

Stap 1: Stel een toestemmingsbanner in

1. Log in op uw Cookiebot-account.
  2. Doorloop het configuratieproces om uw banner- en cookiecategorieën in te stellen. Voeg uw domein toe en selecteer de verordeningen voor uw bannerconfiguratie. Pas daarna het ontwerp en de content van uw toestemmingsbanner aan.
    A screenshot showing consent banner settings in Cookiebot.
  3. De scanner van Cookiebot bepaalt en categoriseert automatisch alle cookies en trackers van derden die op uw website worden gebruikt. Sluit de toestemmingsbanner op uw website in nadat de scan is afgerond.
  4. Als u Google Tag Manager gebruikt en het Cookiebot-CMP wilt implementeren, gaat u verder met de installatie van de Tag Manager-template.

Als u wilt doorgaan met de handmatige installatie, volgt u de instructies om de CMP-scripttag in de laatste stap van het introductieproces te kopiëren en deze in te sluiten in de head-tag van uw website. U vindt meer informatie in Aan de slag met de beheerdersinterface.

Stap 2: Stel de toestemmingsmodus in

Cookiebot biedt een standaard en een geavanceerde toestemmingsmodus. Volg de instructies hieronder om tags zo in te stellen dat ze rekening houden met toestemming. Als u de geavanceerde toestemmingsmodus wilt gebruiken, volgt u de aanvullende instructies voor de implementatie van Google Tag Manager.

• Standaard toestemmingsmodus: Deze is alleen beschikbaar voor tags van derden.
  • Geavanceerde toestemmingsmodus: De eigen tags van Google hebben ingebouwde toestemming. Wijs daarom de trigger toe die u normaal zou gebruiken om de geavanceerde toestemmingsmodus aan te zetten.
  1. Voeg vanuit uw Cookiebot-account het script voor de toestemmingsmodus toe vóór uw Google-tag.

2. Selecteer de tag waarvoor u de toestemmingsvereisten wilt instellen en schakel over naar de modus Bewerken.
  3. Vouw het gedeelte Geavanceerde instellingen uit en vouw daarna Toestemmingsinstellingen uit.
  4. Selecteer Aanvullende toestemming vereisen voordat tag wordt geactiveerd en kies daarna het type opslag dat u nodig wilt hebben om de tag te activeren.
  5. Als u triggers voor het laden van de pagina gebruikt, raden we u aan deze te vervangen door een aangepaste gebeurtenistrigger cookie_consent_update.

De toestemmingsmodus instellen en testen

Als u de Google Tag Manager-template van Cookiebot gebruikt, hoeft u verder niets in te stellen. Maar als u het Cookiebot-CMP handmatig heeft geïmplementeerd, zorgt u dat u ook de standaardstatus voor de toestemmingsmodus heeft geïmplementeerd als script vóór uw Google-tag. U kunt ook controleren of de toestemmingsmodus correct is geïmplementeerd.