Cookiebotin käyttöönotto käyttäjän suostumuksen pyytämiseksi

Jos haluat saada arvokasta tietoa ja suojata samalla käyttäjien yksityisyyttä, sinun on pyydettävä suostumus verkkosivustosi käyttäjiltä. Suosittelemme, että keräät suostumuksen ja lähetät sen Googlelle suostumustenkäsittelyalustan (CMP) tai sisällönhallintajärjestelmän (CMS) avulla.

Vaihe 1: Ota käyttöön suostumusbanneri

1. Kirjaudu Cookiebot-tilillesi.
  2. Jos haluat määrittää banneri- ja evästekategoriat, käy läpi määritykset. Lisää bannerimäärityksissä verkkotunnus ja valitse säädökset. Muokkaa sitten suostumusbannerin ulkoasua ja sisältöä.
    A screenshot showing consent banner settings in Cookiebot.
  3. Cookiebotin skanneri tunnistaa ja luokittelee automaattisesti kaikki verkkosivustollasi käytössä olevat kolmannen osapuolen evästeet ja seurantatagit. Kun skannaus on valmis, upota suostumusbanneri verkkosivustollesi.
  4. Jos käytät Google Tag Manageria ja haluat ottaa sen avulla käyttöön Cookiebotin CMP:n, jatka Tag Manager ‑mallin asennusta.

Jos haluat jatkaa asennusta manuaalisesti, tutustu CMP-skriptitagin kopiointia koskeviin ohjeisiin rekisteröitymisen viimeisessä vaiheessa ja upota tagi verkkosivustosi head-osioon. Lue lisää Admin Interfacen käytön aloittamisesta.

Vaihe 2: Ota käyttöön suostumustila

Cookiebot sisältää suostumustilan perusversion ja edistyneen version. Alla olevien ohjeiden avulla määritetään suostumuksen huomioivat tagit. Jos haluat käyttää suostumustilan edistynyttä versiota, seuraa Google Tag Managerin käyttöönottoa koskevia lisäohjeita.

• Suostumustilan perusversio: Perusversio on saatavilla vain kolmannen osapuolen tageille.
  • Suostumustilan edistynyt versio: Googlen omiin tageihin sisältyy suostumus. Jos haluat ottaa käyttöön suostumustilan edistyneen version, valitse normaalisti käyttämäsi triggeri.
  1. Lisää Cookiebot-tililtäsi suostumustilaskripti ennen Google-tagia.

2. Valitse tagi, jonka suostumuksia koskevat vaatimukset haluat määrittää, ja siirry muokkaustilaan.
  3. Laajenna ensin Lisäasetukset-osio ja sitten Suostumusasetukset.
  4. Valitse Vaadi lisäsuostumusta, jotta tagi voi käynnistyä, ja valitse sitten tallennustilan tyyppi, jota haluat olevan edellytyksenä tagin käynnistymiselle.
  5. Jos käytät sivun lataamistriggereitä, suosittelemme korvaamaan ne omalla cookie_consent_update-tapahtumatriggereillä.

Suostumustilan määrittäminen ja testaaminen

Jos käytät Cookiebotin Google Tag Manager ‑mallia, template, lisäasetuksia ei tarvita. Jos kuitenkin olet ottanut Cookiebotin CMP:n (eli suostumustenkäsittelyalustan) käyttöön manuaalisesti, varmista, että olet ottanut käyttöön myös oletussuostumustilan skriptinä ennen Google-tagia. Voit myös tarkistaa, onko suostumustila otettu oikein käyttöön