Konfigurer Cookiebot til indhentning af brugersamtykke

For at registrere værdifuld indsigt og samtidig beskytte privatlivet for brugere skal du indhente samtykke fra dine websitebrugere. Vi anbefaler, at du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller dit indholdsstyringssystem (CMS) til at indhente samtykke og sende det til Google.

Trin 1: Konfigurer et samtykkebanner

1. Log ind på din Cookiebot-konto.
  2. Gennemgå konfigurationsflowet for at konfigurere dine banner- og cookiekategorier. Tilføj dit domæne, og vælg reglerne for din bannerkonfiguration. Tilpas derefter designet og indholdet af dit samtykkebanner.
    A screenshot showing consent banner settings in Cookiebot.
  3. Cookiebots scanner identificerer og kategoriserer automatisk alle de tredjepartscookies og -trackere, der bruges på dit website. Når scanningen er gennemført, skal du indlejre samtykkebanneret på dit website.
  4. Hvis du bruger Google Tag Manager og vil implementere Cookiebot-CMP'en via det, skal du fortsætte med at installere Tag Manager-skabelonen.

Hvis du vil fortsætte med den manuelle installation, skal du gennemgå vejledningen i, hvordan du kopierer CMP-scripttagget i sidste trin af onboardingprocessen og indlejrer det i sidehovedet på dit website. Få flere oplysninger om, hvordan du kommer godt i gang med at bruge grænsefladen for administratorer.

Trin 2: Konfigurer samtykketilstand

Cookiebot tilbyder en basisversion og en avanceret version af samtykketilstand. Brug vejledningen nedenfor til at konfigurere tags til at registrere samtykke. Hvis du vil bruge den avancerede version af samtykketilstand, skal du følge den supplerende vejledning om implementering af Google Tag Manager.

• Basisversionen af samtykketilstand: Basisversionen af samtykketilstand er kun tilgængelig for tredjepartstags.
  • Den avancerede version af samtykketilstand: Googles egne tags har "indbygget samtykke", så du skal tildele den trigger, du normalt ville bruge, for at aktivere den avancerede samtykketilstand.
  1. Tilføj scriptet for samtykketilstand før dit Google-tag fra din Cookiebot-konto.

2. Vælg det tag, du vil konfigurere samtykkekrav for, og skift til redigeringstilstand.
  3. Udvid sektionen "Avancerede indstillinger", og udvid derefter "Indstillinger for samtykke".
  4. Vælg Aktivering af tagget forudsætter yderligere samtykke, og vælg derefter den type lagerplads, som du vil kræve, før tagget kan aktiveres.
  5. Hvis du bruger "sideindlæsning"-triggers, anbefales det, at du erstatter dem med en tilpasset "cookie_consent_update"-hændelsestrigger.

Konfigurer og test samtykketilstand

Hvis du bruger Cookiebots Google Tag Manager-skabelon, er der ingen yderligere konfiguration. Hvis du har implementeret Cookiebot-CMP'en manuelt, skal du dog sørge for, at du også har implementeret standardtilstanden for samtykketilstand som et script før dit Google-tag. Du kan også tjekke, om samtykketilstand er implementeret korrekt