Konfigurer innhenting av brukersamtykke via iubenda

Du kan få verdifull statistikk samtidig som du ivaretar personvernet, ved å innhente samtykke fra brukere på nettstedet ditt. Vi anbefaler at du bruker en plattform for samtykkestyring (CMP) eller samarbeider med bedriften bak innholdsstyringssystemet ditt (CMS) om å innhente samtykke og sende det til Google.

Trinn 1: Konfigurer et samtykkebanner

1. Gå til iubenda, og klikk på Set up Consent Mode V2 («Konfigurer samtykkemodus versjon 2»).
  2. Åpne startveiviseren («Getting Started»).
  3. Konfigurer samtykkebanneret i «Privacy Controls and Cookie Solution»-konfigurasjonen (personverninnstillinger og løsning for informasjonskapsler).
  4. Fullfør konfigureringen av samtykkebanneret, og rull ned til delen om innbygging. Samtykkemodus er allerede aktivert som standard i alle oppsett. Nå kan du legge til samtykkebanneret på nettstedet.
Se mer informasjon om konfigureringen av slike bannere i iubenda-implementeringsveiledningen.

Trinn 2: Konfigurer samtykkemodus

WordPress-programtillegg

1. Last ned iubenda-programtillegget fra repositoriet for WordPress-programtillegget, og legg det til i WordPress-installasjonen din.
    • Eller du kan åpne administrasjonspanelet i WordPress, klikke på Plugins (programtillegg) og deretter klikke på Add New Plugin (legg til nytt programtillegg).
    • Klikk på Search for "iubenda | All-in-one Compliance for GDPR / CCPA Cookie Consent + more” (søk etter «iubenda | samtykke til informasjonskapsler for alt-i-ett-overholdelse av personvernforordningen/CCPA + mer»).
  2. Installer og aktiver programtillegget.
  3. Når det er aktivert, klikker du på iubenda-menyelementet i sidefeltet i WordPress-administrasjonspanelet.
  4. Klikk på Help me get compliant (hjelp meg med overholdelse av regler) for å fortsette, og klikk på I’ve already made the set up on iubenda.com (jeg har allerede konfigurert dette på iubenda.com).
  5. Gå til delen «Privacy Controls and Cookie Solution» (personverninnstillinger og løsning for informasjonskapsler) i iubenda-prosjektoversikten, klikk på Embed (bygg inn), og kopier koden fra kodefeltet.
  6. Gå tilbake til oversikten over iubenda-programtillegg, og velg produktet Cookie Solution under «Select products you have already activated» (velg produkter du allerede har aktivert). Lim inn innbyggingskoden fra trinn 5.
  7. Klikk på Synchronize products (synkroniser produkter).
  8. Etter aktiveringen blir banneret for informasjonskapsler, samtykkebanneret samt versjon 2 av Googles samtykkemodus aktivert som standard.

Se mer informasjon om konfigureringen av slike bannere i iubenda-implementeringsveiledningen.

Konfigurer via en annen plattform eller direkte fra koden på nettstedet ditt

1. Gå til delen «Privacy Controls and Cookie Solution» (personverninnstillinger og løsning for informasjonskapsler) i iubenda-prosjektoversikten, og klikk på Embed (bygg inn).
  2. Kopier koden fra kodefeltet.
  3. Hvis du bruker en nettstedsbygger, bør du lese gjennom dokumentasjonen for å finne ut hvordan du implementerer koden i «head»-taggen på hver side. Ellers går du til trinn 4.
  4. Øverst i «head»-taggen på hver side limer du inn koden du kopierte i trinn 2. Du må gjøre dette for å sikre at CMP-en fungerer som den skal.

Google Tag Manager

1. Åpne Google Tag Manager, og naviger til beholderen din.
  2. Klikk på Ny under Tagger, og gi taggen et navn.
  3. Klikk på Tag-konfigurasjon etterfulgt av Du finner flere typer tagger i malgalleriet for brukerfellesskapet. Søk etter «iubenda Privacy Controls and Cookie Solution by iubenda»-malen i galleriet.
  4. Installer malen «iubenda Privacy Controls and Cookie Solution by iubenda» (personverninnstillinger og løsning for informasjonskapsler fra iubenda) ved å klikke på Add to workspace (legg til i arbeidsområdet).
  5. Naviger tilbake til delen «Privacy Controls and Cookie Solution» i iubenda-prosjektoversikten, og klikk på Embed (bygg inn).
  6. Kopier bare <code>-elementet mellom parentesene.
  7. Sørg for at rullegardinmenyen som er merket «How to embed CS» (slik bygger du inn CS), er angitt som «Automatically via GTM template» (automatisk via GTM-mal) i Tag Manager.
  8. Lim inn informasjonen du kopierte i trinn 6, i feltet for CS-konfigurering, og konfigurer de globale standardinnstillingene du vil bruke, under «Purpose default consents» (samtykke i standardformål).
  9. Klikk på Add (legg til) og deretter på Triggering (utløsere).
  10. Velg «Consent Initialization - All Pages» (initialisering av samtykke – alle sider), og klikk på Save (lagre).
  11. Klikk på Preview (forhåndsvisning) øverst til høyre. Se veiledningen i testing nedenfor.
  12. Publiser beholderen.

Se mer informasjon om Google Tag Manager-malen fra iubenda i artikkelen om konfigurering av Google Tag Manager med iubenda.

Generer personvernregler og retningslinjer for informasjonskapsler

Når du har bygget inn samtykkebanneret, anbefaler vi på det sterkeste at du genererer personvernregler og retningslinjer for informasjonskapsler, og at du legger til de klausulene og bekjentgjørelsene som Google krever.

1. Klikk på Generate now (generer nå) under «Privacy Controls and Cookie Solution» (personverninnstillinger og løsning for informasjonskapsler) i iubenda-prosjektoversikten.
  2. Klikk på Add a service (legg til en tjeneste).
  3. Finn «Google Analytics 4» og/eller «Google Ads conversion tracking» (Google Ads-konverteringssporing) i søkefeltet, og legg til Google-tjenesten(e) du bruker. Hvis du vil ha spesifikke sporingsfunksjoner fra Google, for eksempel retargeting, må du søke etter «Google» og legge til relaterte klausuler. Du kan legge til hver tjeneste ved å klikke på «+»-symbolet.
  4. For hver tjeneste må du angi referanseregionen ved å velge mellom Irland og USA.
  5. Når du er ferdig med å legge til tjenester, klikker du på Save (lagre) etterfulgt av Next (neste).
  6. Sett inn den påkrevde informasjonen om nettstedeieren (den behandlingsansvarlige). Begge feltene er obligatoriske og vises i personvernreglene.
  7. Klikk på Next for å fullføre denne prosessen.
  8. Klikk på Embed (bygg inn) i delen «Privacy and Cookie Policy» (personvernregler og retningslinjer for informasjonskapsler) for prosjektet ditt.
  9. Kopier innbyggingskoden.
  10. Lim inn denne koden i bunnteksten på nettstedet.

Testing med Tag-assistenten

Finn ut mer om hvordan du feilsøker samtykkemodus med Google Tag Manager.