Configurar iubenda per obtenir el consentiment dels usuaris

Per capturar estadístiques valuoses i alhora protegir la privadesa de l'usuari, heu d'obtenir el consentiment dels usuaris del vostre lloc web. Us recomanem que utilitzeu una plataforma de gestió del consentiment (CMP) o que treballeu amb el vostre sistema de gestió de continguts (CMS) per obtenir el consentiment i enviar-lo a Google.

Pas 1: configurar un bàner de consentiment

1. Aneu a iubenda i feu clic a Set up Consent Mode V2 (Configura la versió 2 del mode de consentiment).
  2. Obriu l'auxiliar "Getting started" (Introducció).
  3. A la configuració "Privacy Controls and Cookie Solution" (Controls de privadesa i solució de galetes), configureu el bàner de consentiment.
  4. Completeu el procés de configuració del bàner de consentiment i desplaceu-vos fins a la secció d'inserció. El mode de consentiment ja està actiu de manera predeterminada per a totes les configuracions. Ara podeu afegir el bàner de consentiment al lloc web.
Per obtenir més informació sobre la configuració de bàners, consulteu la guia d'implementació de iubenda.

Pas 2: configurar el mode de consentiment

Connector de Wordpress

1. Baixeu el connector iubenda del repositori de connectors de WordPress i afegiu-lo a la instal·lació de WordPress.
    • També podeu accedir al tauler d'administració de WordPress, fer clic a Connectors i, tot seguit, a Afegir un connector nou.
    • Feu clic a Cerca "iubenda | All-in-one Compliance for GDPR / CCPA Cookie Consent + more".
  2. Instal·leu el connector i activeu-lo.
  3. Un cop activat, feu clic a l'element de menú iubenda que hi ha a la barra lateral del tauler d'administració de WordPress.
  4. Feu clic a Ajuda'm a complir la política per continuar i, tot seguit, a Ja he ajustat la configuració a iubenda.com.
  5. Al tauler del projecte iubenda, aneu a la secció "Controls de privadesa i solució de galetes", feu clic a Insereix i copieu el codi del quadre de codi.
    This image represents the iubenda UI in which you copy the code from the code box to paste into the Cookie Solution product.
  6. Torneu al tauler del connector iubenda i seleccioneu el producte Solució de galetes a "Seleccioneu els productes que ja heu activat". Enganxeu el codi d'inserció del pas 5.
    This image represents the iubenda UI in which you activate your cookie and consent banner.
  7. Feu clic a Sincronitza els productes.
  8. Després de l'activació, la galeta i el bàner de consentiment, juntament amb la versió 2 del mode de consentiment de Google, estaran activats de manera predeterminada.

Per obtenir més informació sobre la configuració de bàners, consulteu la guia d'implementació de iubenda.

Configurar mitjançant una altra plataforma o directament des del codi del lloc web

1. Al tauler del projecte iubenda, aneu a la secció "Controls de privadesa i solució de galetes" i feu clic a Insereix.
  2. Copieu el codi del quadre de codi.
  3. Si utilitzeu un creador de llocs web, consulteu la seva documentació per obtenir informació sobre com podeu implementar el codi a l'"etiqueta de la capçalera" de cada pàgina. En cas contrari, aneu al pas 4.
  4. A l'etiqueta de capçalera de cada pàgina, enganxeu el codi que heu copiat al pas 2, a la part superior de l'etiqueta <head>. Tingueu present que aquest pas és fonamental perquè la CMP funcioni correctament.

Gestor d'etiquetes de Google

1. Obriu Google Tag Manager i navegueu fins al vostre contenidor.
  2. A "Etiquetes", feu clic a Nova i poseu un nom a l'etiqueta.
  3. Feu clic a Configuració de l'etiqueta i, tot seguit, a Descobriu més tipus d'etiquetes a la galeria de plantilles de la comunitat. A la galeria, cerqueu la plantilla "iubenda Privacy Controls and Cookie Solutions by iubenda".
  4. Instal·leu la plantilla "iubenda Privacy Controls and Cookie Solution by iubenda" fent clic a Afegeix a l'àrea de treball.

This image represents the iubenda UI in which you install the Privacy Controls and Cookie Solution template by clicking "Add to workspace".
  5. Torneu al tauler del projecte iubenda, aneu a la secció "Controls de privadesa i solució de galetes" i feu clic a Insereix.
  6. Copieu només el <codi> que hi ha entre claudàtors.
  7. A Tag Manager, assegureu-vos que el menú desplegable "Com es pot inserir CS" estigui definit en "Automàticament mitjançant la plantilla de GTM".
  8. Enganxeu la informació copiada al pas 6 al quadre de configuració de CS i definiu la configuració global predeterminada que voleu utilitzar a "Consentiments predeterminats de finalitat".
    This image represents the iubenda UI in which you configure the global default settings you would like to use.
  9. Feu clic a Afegeix i, tot seguit, a Activadors.
  10. Seleccioneu "Inicialització del consentiment - Totes les pàgines" i, a continuació, feu clic a Desa.
    This image represents the iubenda UI in which you select Consent Initialization - All Pages.
  11. A l'extrem superior dret, feu clic a Previsualitza . Consulteu les instruccions per fer proves a continuació.
  12. Publiqueu el contenidor.

Per obtenir més informació sobre la plantilla de Google Tag Manager de iubenda, consulteu l'article Configurar Google Tag Manager amb iubenda.

Generar una política de privadesa i de galetes

Un cop hàgiu inserit el bàner de consentiment, és molt recomanable generar una política de privadesa i de galetes i afegir-hi les clàusules i les comunicacions de Google obligatòries.

1. Al tauler del projecte iubenda, a la secció "Política de privadesa i de galetes", fes clic a Genera ara.
  2. Feu clic a Afegeix un servei.
  3. A la barra de cerca, cerqueu i afegiu "Google Analytics 4" i "Seguiment de conversions de Google Ads", en funció dels serveis de Google que utilitzeu. Per obtenir funcions de seguiment específiques addicionals proporcionades per Google, com ara la resegmentació, cerqueu "Google" i afegiu clàusules relacionades. Per afegir cada servei, feu clic al símbol "+".
    This image represents the iubenda UI in which you choose which Google services to generate a Privacy and Cookie Policy for.
  4. Per a cada servei, seleccioneu la regió de referència triant entre Irlanda i els Estats Units.
  5. Quan hàgiu acabat d'afegir serveis, feu clic a Desa i, a continuació, a Següent.
  6. Introduïu la informació necessària sobre el propietari del lloc web (responsable de fitxer). Els dos camps són obligatoris i es mostraran a la política de privadesa.
  7. Feu clic a Següent per completar el procés de generació.
  8. A la secció "Política de privadesa i de galetes" del projecte, feu clic a Insereix.
  9. Copieu el codi d'inserció.
  10. Enganxeu el codi d'inserció a la secció del peu de pàgina del vostre lloc web.

Fer proves amb Tag Assistant

Obteniu més informació sobre com podeu resoldre problemes relacionats amb el mode de consentiment amb Google Tag Manager.