Käyttäjäsuostumusten pyytämisen käyttöönotto consentmanagerissa

Jos haluat saada arvokasta tietoa ja suojata samalla käyttäjien yksityisyyttä, sinun on pyydettävä suostumus verkkosivustosi käyttäjiltä. Suosittelemme, että keräät suostumuksen ja lähetät sen Googlelle suostumustenkäsittelyalustan (CMP) tai sisällönhallintajärjestelmän (CMS) avulla.

Vaihe 1: Ota käyttöön suostumusbanneri

1. Luo consentmanager-tili.
  2. Määritä banneri ohjatun "Getting Started" (Aloittaminen) ‑toiminnon avulla.
  3. Varmista, että banneri on Googlen EU‑käyttäjäsuostumuskäytännön (EUUCP) vaatimusten mukainen.
Lue lisää bannerin käyttöönotosta consentmanagerin "First Steps" ‑oppaasta.

Vaihe 2: Ota käyttöön suostumustila

Käyttöönotto Google Tag Managerin avulla

1. Avaa Google Tag Manager ja siirry säilöön.
  2. Klikkaa Tagit‑kohdasta Uusi ja nimeä tagi.
  3. Klikkaa Tagin määritys ja sitten Katso lisää tunnistetyyppejä yhteisömalligalleriasta. Hae galleriasta “consentmanager” ja asenna sitten consentmanagerin “consentmanager.net CMP & Cookie Banner”.
  4. Klikkaa consentmanagerissa vasemman sivupalkin CMP‑kohdasta Get Code.
  5. Klikkaa sivun alaosan keltaisesta ruudusta Google Tag Manager.
  6. Lisää consentmanagerista saamasi tiedot Google Tag Manageriin.
  7. Valitse “Googlen suostumustila” ‑valintaruutu Google Tag Managerissa.
  8. Lisää rivi yleisille asetuksille ja jätä “Alueet” tyhjäksi. Voit lisätä rivejä aluekohtaisille asetuksille käyttämällä Alue‑ruudussa pilkuilla eroteltuja ISO 3166-2 ‑maakoodeja.
  9. Klikkaa Lisää ja sitten Triggerit.
  10. Valitse “Suostumuksen alustus — Kaikki sivut” ja klikkaa Tallenna.
  11. Testaa säilöä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Esikatsele. Katso testausta koskevat ohjeet alta.
  12. Julkaise säilösi.

Käyttöönotto toisen alustan kautta tai suoraan verkkosivuston koodilla

1. Siirry consentmanager‑tililläCMP:t‑kohtaan. Klikkaa vasemmasta sivupalkista Get Code.
  2. Kopioi koodi koodiruudusta.
  3. Jos käytät sivustotyökalua, tarkista sen dokumentaatiosta, miten koodi lisätään kunkin sivun <head>‑tagiin. Siirry muussa tapauksessa vaiheeseen 4.
  4. Liitä seuraava koodi kunkin sivun <head>‑tagiin (jos käytät sivustotyökalua, katso yllä olevat ohjeet). Liitä myös aiemmin kopioimasi CMP‑komentosarja aivan <head>‑tagin alkuun. Huomaa, että tämä vaihe on tärkeä, jotta CMP toimii oikein.

<script>

// Määritä dataLayer ja gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// TÄRKEÄÄ – ÄLÄ KOPIOI/LIITÄ MUOKKAAMATTA ALUELISTAA

//Määritä oletusarvoinen suostumus tietyille alueille tarpeidesi mukaan

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<lista ISO 3166-2 ‑aluekoodeista>]

});

// Määritä oletusarvoinen suostumus kaikille muille alueille tarpeidesi mukaan

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'granted',

'ad_user_data': 'granted',

'ad_personalization': 'granted',

'analytics_storage': 'granted'

});

</script>

<!--Bannerikoodi tähän!-->

Testaaminen Tag Assistantin avulla

Lue, miten voit ratkaista suostumustilaan liittyviä ongelmia Google Tag Managerin avulla.