Configurar el gestor de consentiment per obtenir el consentiment dels usuaris

Per capturar estadístiques valuoses i alhora protegir la privadesa de l'usuari, heu d'obtenir el consentiment dels usuaris del vostre lloc web. Us recomanem que utilitzeu una plataforma de gestió del consentiment (CMP) o que treballeu amb el vostre sistema de gestió de continguts (CMS) per obtenir el consentiment i enviar-lo a Google.

Pas 1: configurar un bàner de consentiment

1. Registreu-vos per obtenir un compte de consentmanager.
  2. Configureu el bàner mitjançant l'auxiliar "Getting Started" (Introducció).
  3. Assegureu-vos que el bàner compleixi els requisits de la política de consentiment dels usuaris de la UE (EUUCP) de Google.
Per obtenir més informació sobre la configuració del bàner, consulteu la guia sobre els primers passos per al gestor de consentiment.

Pas 2: configurar el mode de consentiment

Configurar amb Google Tag Manager

1. Obriu Google Tag Manager i navegueu fins al vostre contenidor.
  2. A "Etiquetes", feu clic a Nova i poseu un nom a l'etiqueta.
  3. Feu clic a Configuració de l'etiqueta i, tot seguit, a Descobriu més tipus d'etiquetes a la galeria de plantilles de la comunitat. A la galeria, cerqueu "consentmanager" i, tot seguit, instal·leu "consentmanager.net CMP & Cookie Banner" del gestor de consentiment.
  4. Al gestor de consentiment, feu clic a Obtén el codi a la secció "CMP" de la barra lateral esquerra.
  5. Feu clic a Google Tag Manager al quadre groc que hi ha a la part inferior de la pàgina.
  6. Empleneu els detalls a Google Tag Manager amb la informació del gestor de consentiment.
  7. Marqueu la casella de selecció "Mode de consentiment de Google" a Google Tag Manager.
  8. Afegiu una fila per a la configuració global i deixeu en blanc el camp "Regions". Podeu afegir files addicionals per a la configuració específica de cada regió mitjançant els codis de país ISO 3166-2 separats per comes al quadre "Regió".
  9. Feu clic a Afegeix i, tot seguit, a Activadors.
  10. Seleccioneu "Inicialització del consentiment - Totes les pàgines" i, a continuació, feu clic a Desa.
  11. A l'extrem superior dret, feu clic a Previsualitza per provar el contenidor. Consulteu les instruccions per fer proves a continuació.
  12. Publiqueu el contenidor.

Configurar mitjançant una altra plataforma o directament des del codi del lloc web

1. Al compte de gestor de consentiment,  aneu a CMP. Feu clic a Obtén el codi a la barra lateral esquerra.
  2. Copieu el codi del quadre de codi.
  3. Si utilitzeu un creador de llocs web, consulteu la seva documentació per saber com podeu implementar el codi a l'etiqueta <head> de cada pàgina. En cas contrari, aneu al pas 4.
  4. A l'etiqueta <head> de cada pàgina (reviseu les instruccions anteriors si utilitzeu un creador de llocs web), enganxeu el codi següent seguit de l'script de la CMP que heu copiat anteriorment, a dalt de tot de l'etiqueta <head>. Tingueu present que aquest pas és fonamental perquè la CMP funcioni correctament.

<script>

// Definiu dataLayer i la funció gtag.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// IMPORTANT: NO COPIEU I ENGANXEU SENSE MODIFICAR LA LLISTA DE REGIONS

//Definiu el consentiment predeterminat per a regions específiques d'acord amb els vostres requisits

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Definiu el consentiment predeterminat per a la resta de regions d'acord amb els vostres requisits

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'granted',

'ad_user_data': 'granted',

'ad_personalization': 'granted',

'analytics_storage': 'granted'

});

</script>

<!--L'script del bàner va aquí!-->

Fer proves amb Tag Assistant

Obteniu més informació sobre com podeu resoldre problemes relacionats amb el mode de consentiment amb Google Tag Manager.