Ställa in OneTrust för att inhämta användarnas samtycke

För att få värdefulla insikter och samtidigt skydda användarnas integritet måste du inhämta samtycke från webbplatsanvändarna. Vi rekommenderar att du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) eller använder ditt innehållshanteringssystem (CMS) för att inhämta samtycke och skicka det till Google.

Steg 1: Konfigurera en samtyckesbanner

Skanna en webbplats

1. Registrera dig för ett OneTrust-konto.
  2. Skanna din webbplats för att avgöra vilka cookies som släpps. Det gör du på skärmen Webbplatser.

Kategorisera cookies

1. På skärmen Kategoriseringar kan du kategorisera cookies utifrån deras funktion. Kategorin som en cookie placeras i avgör hur den hanteras, så se till att Googles cookies kategoriseras enligt ditt företags krav.

Skapa webbplatsmallar

1. När du har kategoriserat cookies på webbplatsen öppnar du skärmen Mallar och skapar en mall för Cookie-banner, Preferenscenter och Cookielista. Det finns förkonfigurerade mallar som stöd för efterlevnad av de olika ramverken för samtycke. Välj den mall som passar dina efterlevnadsbehov.

Skapa och tilldela regelgrupper för geolokalisering

1. När du har skapat en mall går du till skärmen Geolocation Rules och använder mallen för att skapa en grupp med regler för geolokalisering. Med dessa inställningar kan du följa samtyckeskrav baserat på region, land eller delstat.
  2. När du har definierat gruppen med regler för geolokalisering tilldelar du den till dina domäner.
  3. Bekräfta om du vill välja eller välja bort bannern för varje region som du konfigurerar. Dubbelkolla att samtyckesläget är aktiverat i den eller de regioner där du vill använda det, med lämpliga syften tilldelade till var och en av de tillgängliga samtyckestyperna.

Steg 2: Ställa in samtyckesläget

Ställa in med Google Taggstyrning

1. Öppna Google Taggstyrning och gå till behållaren.
  2. Klicka på Ny under Taggar och ge taggen ett namn.
  3. Klicka på Taggkonfiguration och sedan på Upptäck fler taggtyper i mallgalleriet för gruppen. Sök efter OneTrust i galleriet och installera OneTrust CMP från OneTrustCMP.
  4. Gå till Integreringar i OneTrust Cookie Consent och välj Skript. Välj sedan din webbplats i listan.
  5. Öppna produktionsskript och kopiera id:t från den första kodrutan. Kopiera den fetstilta delen nedan från kodrutan. Koden skiljer sig från exemplet.
    https://cdn.cookielaw.org/consent/1edbd598-c92a-49e7-ad81-d9a3b1f9ef60/OtAutoBlock.js
  6. Gå tillbaka till Taggstyrning och klistra in ditt id i rutan Datadomänskript.
  7. Aktivera eller inaktivera Vill du använda Googles samtyckesläge? till Ja.
  8. Klicka på Lägg till GCM-kategori en gång för vart och ett av följande värden. Ange sedan det standardsamtycke som du vill använda globalt (inklusive på platser utan integritetsförordningar).
    • ad_storage
    • analytics_storage
    • ad_user_data
    • Ad_personalization
  9. Om du vill se alternativa inställningar, till exempel för att ställa in samtycke till nekad som standard på vissa platser, klickar du på Lägg till regionspecifik standard. Välj önskade standardinställningar för var och en av de angivna samtyckestyperna. I den första rutan lägger du till listan över länder som standardinställningarna ska gälla för. Ange koderna från ISO-standardlistan. Du kan se en lista över europeiska länder i EU och EES.
  10. Klicka på Lägg till och sedan på Utlösare.
  11. Välj Initiering av samtycke – alla sidor och klicka på Spara.
  12. Klicka på Förhandsgranska högst upp till höger för att testa behållaren. Se instruktionerna för testning nedan.
  13. Publicera behållaren.

Konfigurera med en annan plattform eller direkt från webbplatskoden

1. Från OneTrust väljer du din webbplats i avsnittet Integrationer och sedan Skript.
  2. Kopiera koden från den första textrutan i Produktionsskript.
  3. Om du använder ett byggverktyg för webbplatser kan du läsa i deras dokumentation hur du implementerar kod i head-taggen på varje sida. Annars fortsätter du med steg 4.
  4. I <head>-taggen på varje sida (läs anvisningarna ovan om du använder ett byggverktyg för webbplatser) klistrar du in följande kod följt av det CMP-skript som du kopierade tidigare högst upp i <head>-taggen. Tänk på att det här steget är avgörande för att CMP:n ska fungera korrekt.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

1. Publicera din webbplats.

Testa med Tag Assistant

Läs mer om hur du felsöker samtyckesläget med Google Taggstyrning.