OneTrust instellen om toestemming van gebruikers te krijgen

Als u waardevolle inzichten wilt krijgen terwijl u de privacy van de gebruiker beschermt, moet u toestemming van de gebruikers van uw website verzamelen. We raden u aan een platform om toestemming te beheren (CMP) te gebruiken of samen te werken met uw contentmanagementsysteem (CMS) om toestemming te verzamelen en naar Google te sturen.

Stap 1: Stel een toestemmingsbanner in

Een website scannen

1. Meld u aan voor een OneTrust-account.
  2. Scan uw website om te bepalen welke cookies worden verwijderd. U doet dit via het scherm Websites.
    An illustration of how to scan your website in OneTrust.

Cookies categoriseren

1. Op het scherm Categorieën plaatst u de cookies in categorieën op basis van hun functie. De categorie waarin een cookie wordt geplaatst, bepaalt hoe deze wordt verwerkt. Zorg er dus voor dat de Google-cookies worden ingedeeld op basis van de vereisten van uw bedrijf.

Websitetemplates maken

1. Nadat u de cookies op uw site in categorieën heeft geplaatst, gaat u naar het scherm Templates en maakt u een template voor Cookiebanner, Voorkeurscentrum en Cookielijst. Er zijn vooraf ingestelde templates die naleving ondersteunen voor de verschillende toestemmingsframeworks. Kies de template die bij uw nalevingsbehoeften past.
    An illustration of how to add a new template in OneTrust.

Groepen met geolocatieregels maken en toewijzen

1. Nadat u een template heeft gemaakt, gaat u naar het scherm Geolocatieregels en gebruikt u die template om een groep met geolocatieregels te maken. Met deze instellingen kunt u voldoen aan de toestemmingsvereisten op basis van regio, land of staat.
  2. Nadat u de groep met geolocatieregels heeft gedefinieerd, wijst u deze toe aan uw domeinen.
  3. Bevestig of u een banner voor aanmelden of afmelden wilt in elke regio die u instelt. Controleer ook of de toestemmingsmodus aanstaat in de regio('s) waar u de banner wilt gebruiken en dat de juiste doeleinden zijn toegewezen aan elk beschikbaar toestemmingstype.
    An illustration of the Geolocation Rules section in OneTrust.
    An illustration of Google Consent Mode categories in OneTrust.
    An illustration of how to assign geolocation rules to domains in OneTrust.

Stap 2: Stel de toestemmingsmodus in

Instellen met Google Tag Manager

1. Open Google Tag Manager en ga naar uw container.
  2. Klik in Tags op Nieuw en geef uw tag een naam.
  3. Klik op Tagconfiguratie en klik op Meer tagtypen ontdekken in de templategalerij van community. Zoek in de galerij naar OneTrust en installeer 'OneTrust CMP' via OneTrustCMP.
  4. Ga in OneTrust Cookie Consent (Toestemming voor OneTrust-cookies) naar Integrations (Integraties), selecteer Scripts (Scripts) en selecteer uw website in de lijst.
  5. Ga naar Production Scripts (Productiescripts) en kopieer de ID uit het eerste codevak. Kopieer uit het codevak het vetgedrukte gedeelte hieronder. Uw code verschilt van het voorbeeld.
    https://cdn.cookielaw.org/consent/1edbd598-c92a-49e7-ad81-d9a3b1f9ef60/OtAutoBlock.js
  6. Ga terug naar Tag Manager en plak uw ID in het vak voor gegevensdomeinscript.
  7. Stel 'Wilt u de toestemmingsmodus van Google gebruiken?' in op Ja.
  8. Klik één keer op GCM-categorie toevoegen voor elk van de volgende waarden en stel de standaard toestemming in die u globaal wilt gebruiken (ook op plaatsen zonder privacyregelgeving).
    • ad_storage
    • analytics_storage
    • ad_user_data
    • ad_personalization
  9. Voor alternatieve instellingen, zoals het standaard instellen van toestemming voor sommige locaties, klikt u op Regiospecifieke standaard toevoegen. Selecteer de gewenste standaardinstellingen voor elk van de vermelde toestemmingstypen. Voeg in het eerste vak de lijst met landen toe waarop deze standaardwaarden moeten worden toegepast. Gebruik hiervoor codes uit de lijst met ISO-normen. U kunt een lijst met Europese landen in de EU en de EER bekijken.
  10. Klik op Toevoegen en dan op Activeren.
  11. Selecteer Initialisatie van toestemming geven - Alle pagina's en klik op Opslaan.
  12. Klik rechtsboven op Voorbeeld om uw container te testen. Bekijk de instructies voor testen hieronder.
  13. Publiceer uw container.

Instellen via een ander platform of rechtstreeks via uw websitecode

1. Kies bij OneTrust uw website in het gedeelte 'Integrations' (Integraties) en selecteer Scripts (Scripts).
  2. Kopieer de code uit het eerste tekstvak in productiescripts.
  3. Als u een websitebouwer gebruikt, neemt u de documentatie van die websitebouwer door om te bepalen hoe u code in de head-tag van elke pagina kunt implementeren. Ga anders door met stap 4.
  4. Plak de volgende code in de <head>-tag van elke pagina (volg de instructies hierboven als u een websitebouwer gebruikt). Plak daarna het CMP-script dat u eerder heeft gekopieerd helemaal bovenaan de <head>-tag. Deze stap is essentieel om te zorgen dat het CMP-script correct werkt.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

1. Publiceer uw site.

Testen met Tag Assistant

Meer informatie over hoe u problemen met de toestemmingsmodus oplost met Google Tag Manager