Näin asetat OneTrustin pyytämään käyttäjän suostumusta

Jos haluat saada arvokasta tietoa ja suojata samalla käyttäjien yksityisyyttä, sinun on pyydettävä suostumus verkkosivustosi käyttäjiltä. Suosittelemme, että keräät suostumuksen ja lähetät sen Googlelle suostumustenkäsittelyalustan (CMP) tai sisällönhallintajärjestelmän (CMS) avulla.

Vaihe 1: Ota käyttöön suostumusbanneri

Verkkosivuston tarkistaminen

1. Luo OneTrust-tili.
  2. Tarkista verkkosivustosi, jotta saat selville, mitkä evästeet jäävät pois. Voit tehdä tämän "Websites" (Verkkosivustot) ‑näkymästä.
    An illustration of how to scan your website in OneTrust.

Evästeiden luokittelu

1. Siirry Categorizations-näytölle ja luokittele evästeet niiden tehtävän mukaan. Evästeen kategoria määräytyy evästeen käsittelytavan mukaan, joten pidä huolta, että Google-evästeet luokitellaan yrityksesi vaatimusten mukaan.

Verkkosivustomallin luominen

1. Kun olet luokitellut verkkosivustosi evästeet, siirry Templates-näytölle ja luo malli evästebannerille, asetuskeskukselle ja evästelistalle. Saatavilla on valmiita malleja, jotka täyttävät eri suostumuskehysten vaatimukset. Valitse malli, joka täyttää omat vaatimuksesi.
    An illustration of how to add a new template in OneTrust.

Maantieteellistä sijaintia koskevien sääntöryhmien luominen ja määrittäminen

1. Kun olet luonut mallin, siirry Geolocation Rules ‑näytölle ja luo mallin avulla maantieteellistä sijaintia koskeva sääntöryhmä (Geolocation Rules Group). Näiden asetusten avulla pystyt noudattamaan haluamasi alueen, maan tai osavaltion suostumusvaatimuksia.
  2. Kun olet määrittänyt Geolocation Rules Group ‑ryhmän, tallenna se omiin verkkotunnuksiisi (Domains).
  3. Valitse, vaatiiko banneri suostumuksen vai epäämisen kullakin valitsemallasi alueella, ja tarkista, että suostumustila on päällä kyseisellä alueella ja että kaikille käytettävissä oleville suostumustyypeille on valittu asianmukainen tarkoitus.
    An illustration of the Geolocation Rules section in OneTrust.
    An illustration of Google Consent Mode categories in OneTrust.
    An illustration of how to assign geolocation rules to domains in OneTrust.

Vaihe 2: Ota käyttöön suostumustila

Käyttöönotto Google Tag Managerin avulla

1. Avaa Google Tag Manager ja siirry säilöön.
  2. Klikkaa Tagit‑kohdasta Uusi ja nimeä tagi.
  3. Klikkaa Tagin määritys ja sitten Löydä lisää tagityyppejä yhteisömalligalleriasta. Tee galleriassa haku "OneTrust" ja asenna sitten OneTrustCMP:n "OneTrust CMP".
  4. Valitse OneTrustin evästesuostumuskohdasta Integrations ja sitten Scripts ja valitse listalta verkkosivustosi.
  5. Siirry Production Scripts ‑kohtaan ja kopioi tunnus ensimmäisestä koodikentästä. Kopioi koodikentästä alla oleva lihavoitu osuus. Koodisi on erilainen kuin esimerkkikoodi.
    https://cdn.cookielaw.org/consent/1edbd598-c92a-49e7-ad81-d9a3b1f9ef60/OtAutoBlock.js
  6. Siirry takaisin Tag Manageriin ja liitä tunnus Data Domain Script ‑kenttään.
  7. Valitse "Do you want to use Google Consent Mode?" (Haluatko käyttää Googlen suostumustilaa?) ‑kohtaan "Yes" (Kyllä).
  8. Klikkaa Add GCM Category (Lisää GCM-kategoria) kerran jokaista seuraavaa arvoa kohden. Valitse sitten oletussuostumus, jota haluat käyttää maailmanlaajuisesti (myös paikoissa, joissa ei ole yksityisyyden suojaa koskevia säädöksiä).
    • ad_storage
    • analytics_storage
    • ad_user_data
    • Ad_personalization
  9. Jos haluat määrittää vaihtoehtoisia asetuksia, esimerkiksi oletusarvoiseksi suostumustilaksi "evätty" joissakin sijainneissa, klikkaa Add Region-specific default (Lisää aluekohtainen oletus). Valitse oletusasetukset kullekin listatulle suostumustyypille. Lisää ensimmäiseen kenttään maat, joihin oletusasetuksia sovelletaan, käyttämällä ISO-standardikoodeja. Voit tarkistaa koodit EU- ja ETA-maiden listalta.
  10. Klikkaa Lisää ja sitten Triggerit.
  11. Valitse "Suostumuksen alustus – Kaikki sivut" ja klikkaa Tallenna.
  12. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Esikatsele, niin voit testata säilöä. Katso testausohjeet alta.
  13. Julkaise säilö.

Käyttöönotto toisen alustan kautta tai muokkaamalla verkkosivuston koodia suoraan

1. Valitse OneTrust-sivun Integrations-kohdasta verkkosivustosi ja sitten Scripts.
  2. Kopioi koodi Production Scripts ‑kohdan ensimmäisestä tekstikentästä.
  3. Jos käytät sivustotyökalua, tarkista sen dokumentaatiosta, miten koodi lisätään kunkin sivun <head>‑tagiin. Siirry muussa tapauksessa vaiheeseen 4.
  4. Liitä seuraava koodi kunkin sivun <head>‑tagiin (jos käytät sivustotyökalua, katso yllä olevat ohjeet). Liitä myös aiemmin kopioimasi CMP‑komentosarja aivan <head>‑tagin alkuun. Huomaa, että tämä vaihe on kriittinen CMP:n toiminnan kannalta.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

1. Julkaise sivustosi.

Testaaminen Tag Assistantin avulla

Lue, miten voit ratkaista suostumustilaan liittyviä ongelmia Google Tag Managerin avulla.