Configurar OneTrust per obtenir el consentiment dels usuaris

Per capturar estadístiques valuoses i alhora protegir la privadesa de l'usuari, heu d'obtenir el consentiment dels usuaris del vostre lloc web. Us recomanem que utilitzeu una plataforma de gestió del consentiment (CMP) o que treballeu amb el vostre sistema de gestió de continguts (CMS) per obtenir el consentiment i enviar-lo a Google.

Pas 1: configurar un bàner de consentiment

Analitzar un lloc web

1. Registreu-vos per obtenir un compte de OneTrust.
  2. Analitzeu el vostre lloc web per determinar quines galetes s'estan descartant. Això es fa des de la pantalla Llocs web.
    An illustration of how to scan your website in OneTrust.

Categoritzar les galetes

1. A la pantalla "Categoritzacions", categoritzeu les galetes segons la seva funció. La categoria en què s'inclou una galeta determina com es gestiona. Per tant, assegureu-vos que les galetes de Google estiguin categoritzades segons els requisits de la vostra empresa.

Crear plantilles de lloc web

1. Després de classificar les galetes del vostre lloc web, navegueu fins a la pantalla "Plantilles" i creeu una plantilla per a "Bàner de galetes", "Centre de preferències" i "Llista de galetes". Hi ha plantilles preconfigurades per garantir el compliment dels diversos marcs de consentiment. Trieu la plantilla que s'adapti millor a les vostres necessitats de compliment.
    An illustration of how to add a new template in OneTrust.

Crear i assignar grups de regles de geolocalització

1. Després de crear una "plantilla", navegueu fins a la pantalla "Geolocation Rules" (Regles de geolocalització) i utilitzeu la plantilla per crear un "grup de regles de geolocalització". Aquestes opcions de configuració us permetran complir els requisits de consentiment en funció de la regió, del país o de l'estat.
  2. Després de definir el grup de regles de geolocalització, assigneu-lo a "Domains" (Dominis).
  3. Confirmeu si el bàner s'ha d'activar o de desactivar en cada regió que configureu i comproveu que el mode de consentiment estigui activat a les regions en què voleu utilitzar-lo, amb les finalitats adequades assignades a cadascun dels tipus de consentiment disponibles.
    An illustration of the Geolocation Rules section in OneTrust.
    An illustration of Google Consent Mode categories in OneTrust.
    An illustration of how to assign geolocation rules to domains in OneTrust.

Pas 2: configurar el mode de consentiment

Configurar amb Google Tag Manager

1. Obriu Google Tag Manager i navegueu fins al vostre contenidor.
  2. A "Etiquetes", feu clic a Nova i poseu un nom a l'etiqueta.
  3. Feu clic a Configuració de l'etiqueta i, tot seguit, a Descobriu més tipus d'etiquetes a la galeria de plantilles de la comunitat. A la galeria, cerqueu "OneTrust" i instal·leu "OneTrust CMP" de OneTrustCMP.
  4. A OneTrust Cookie Consent, aneu a Integracions, seleccioneu Scripts i seleccioneu el vostre lloc web a la llista.
  5. Aneu a Scripts de producció i copia l'identificador del primer quadre de codi. Al quadre de codi, copieu la part en negreta que hi ha a continuació. El codi serà diferent de l'exemple proporcionat.
    https://cdn.cookielaw.org/consent/1edbd598-c92a-49e7-ad81-d9a3b1f9ef60/OtAutoBlock.js
  6. Torneu a Tag Manager i enganxeu l'identificador al quadre Script del domini de dades.
  7. Commuteu "Voleu utilitzar el mode de consentiment de Google?" a "Sí".
  8. Feu clic a Afegeix una categoria de GCM una vegada per a cadascun dels valors següents i, a continuació, definiu el consentiment predeterminat que voleu utilitzar arreu del món (fins i tot en llocs sense normativa de privadesa).
    • ad_storage
    • analytics_storage
    • ad_user_data
    • Ad_personalization
  9. Per veure opcions de configuració alternatives, com ara el consentiment predeterminat per denegar en algunes ubicacions, feu clic a Afegeix un valor predeterminat específic de regió. Seleccioneu la configuració predeterminada que vulgueu per a cadascun dels tipus de consentiment de la llista. Al primer quadre, afegiu la llista de països en què s'han d'aplicar aquests valors predeterminats mitjançant els codis de la llista de normes ISO. Podeu consultar una llista de països europeus de la Unió Europea (UE) i de l'Espai Econòmic Europeu (EEE).
  10. Feu clic a Afegeix i, tot seguit, a Activadors.
  11. Seleccioneu "Inicialització del consentiment - Totes les pàgines" i, a continuació, feu clic a Desa.
  12. A l'extrem superior dret, feu clic a Previsualitza per provar el contenidor. Consulteu les instruccions per fer proves a continuació.
  13. Publiqueu el contenidor.

Configurar mitjançant una altra plataforma o directament des del codi del lloc web

1. A OneTrust, trieu el vostre lloc web a la secció "Integracions" i seleccioneu Scripts.
  2. Copieu el codi del primer quadre de text de Scripts de producció.
  3. Si utilitzeu un creador de llocs web, consulteu la seva documentació per obtenir informació sobre com podeu implementar el codi a l'"etiqueta de la capçalera" de cada pàgina. En cas contrari, aneu al pas 4.
  4. A l'etiqueta <head> de cada pàgina (reviseu les instruccions anteriors si utilitzeu un creador de llocs web), enganxeu el codi següent seguit de l'script de la CMP que heu copiat anteriorment, a dalt de tot de l'etiqueta <head>. Tingueu present que aquest pas és fonamental perquè la CMP funcioni correctament.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

1. Publiqueu el vostre lloc web.

Fer proves amb Tag Assistant

Obteniu més informació sobre com podeu resoldre problemes relacionats amb el mode de consentiment amb Google Tag Manager.