Set up and manage consent

Felsöka samtyckesläget

Denna artikel är avsedd för användare som har implementerat samtyckesläget på sin webbplats.

Samtyckesläget är en viktig del av mätning eftersom det säkerställer att du respekterar användarnas integritetsval. Mätkonfigurationen kan dock påverkas av en felaktig implementering av samtyckesläget eller om det inte finns tillräckligt med data för att aktivera modeller för samtyckesläge.

Vad du kan förvänta dig när samtyckesläget har aktiverats

När samtyckesläget är aktiverat bifogas samtyckesinformation med all data du skickar till Google. Om du inte hade implementerat samtyckesläget på din webbplats tidigare kan du få en ökning av konverteringar.

Samtyckesläget måste vara implementerat i minst sju hela dagar och uppnå vissa datagränser innan du ser effekten i Google Ads. Läs mer om effekten av samtyckesläget.

Så felsöker du problem med samtyckesläget

Du kan kontrollera om det förekommer fel genom att verifiera implementeringen av samtyckesläge med hjälp av Tag Assistant.

Välj ett problem för att se anvisningar för felsökning.

Standardinställning för samtycke har inte angetts

Genom att ange en standardinställning för samtycke för alla parametrar för samtyckesläge kan du effektivt hantera taggbeteendet baserat på din standardimplementering av samtyckesbanner. Läs mer om Googles samtyckeskrav.

Om du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) för att läsa in en samtyckesbanner måste du ange standardvärden för åtminstone följande parametrar:

• ad_storage
  • analytics_storage
  • ad_user_data
  • ad_personalization

Om du hanterar en egen banner kan du läsa mer om hur du anger standardinställningar för samtycke i dokumentationen för utvecklare.

Standardsamtycke har ställts in för sent

Webbplatsen måste ställa in standard samtyckesstatus innan taggar eller annan kod använder eller uppdaterar samtycke. Om standardinställningen ställs in för sent kan det hända att effekten inte blir som förväntat. Läs mer om Googles samtyckeskrav.

Om du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) för att läsa in en samtyckesbanner ska du se till att samtyckesbannern läses in innan Google-taggen skickar data.

Om du hanterar en egen banner kan du läsa mer om när standardinställningar för samtycke bör ställas in.