Set up and manage consent

Ratkaisuja suostumustilan ongelmatilanteisiin

Tämä artikkeli on tarkoitettu käyttäjille, jotka ovat ottaneet suostumustilan käyttöön verkkosivustollaan.

Suostumustila on tärkeä osa mittausta, sillä sen avulla varmistetaan, että kunnioitat käyttäjien yksityisyysvalintoja. Mittausasetuksiin voi kuitenkin vaikuttaa virheellinen suostumustilan käyttöönotto tai se, ettei suostumustilan mallinnuksen käyttöönottoa varten ole riittävästi dataa.

Mitä tapahtuu, kun suostumustila on käytössä?

Kun suostumustila on käytössä, kaikkeen Googlelle lähetettävään dataan on liitetty suostumustiedot. Jos suostumustila ei ollut aiemmin käytössä verkkosivustollasi, konversioiden määrä saattaa kasvaa.

Suostumustilan on oltava käytössä vähintään seitsemän päivää ja sen on täytettävä tietyt datakynnykset, kunnes näet vaikutuksia Google Adsissa. Lue lisää suostumustilan vaikutuksesta tuloksiin.

Suostumustilaan liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Voit tarkistaa suostumustilan käyttöönoton virheet tarkistamalla suostumustilan toteutuksen Tag Assistantin avulla.

Valitse ongelma, niin näet ohjeet sen ratkaisemiseksi.

Oletussuostumusta ei ole asetettu

Oletussuostumuksen asettaminen kaikille suostumustilan parametreille auttaa ylläpitämään tagin toimintaa tehokkaasti vakiosuostumusbannerin toteutuksen perusteella. Lue lisää Googlen suostumuksia koskevasta vaatimuksista.

Jos käytät suostumusbannerin lataamiseen suostumustenkäsittelyalustaa (CMP), muista asettaa oletusarvot vähintään seuraaville parametreille:

• ad_storage
  • analytics_storage
  • ad_user_data
  • ad_personalization

Jos ylläpidät omaa banneria, lue kehittäjädokumentaatiosta suostumuksen oletusasetukset.

Oletussuostumus asetettu liian myöhään

Verkkosivuston on asetettava oletusarvoinen suostumustila, ennen kuin tagit tai muu koodi käyttää tai päivittää suostumusta. Jos asetat oletusarvon liian myöhään, vaikutus ei välttämättä ole odotettu. Lue lisää Googlen suostumusvaatimuksista.

Jos lataat suostumusbannerin suostumustenkäsittelyalustan (CMP) avulla, varmista, että suostumusbanneri latautuu, ennen kuin Google-tagi lähettää dataa.

Jos ylläpidät omaa banneria, lue lisää siitä, milloin voit asettaa suostumuksen oletusasetukset.