Set up and manage consent

Fejlfinding af samtykketilstand

Denne artikel henvender sig til brugere, der har implementeret samtykketilstand på deres website.

Samtykketilstand er en vigtig del af målingen, da den sikrer, at du respekterer dine brugeres valg vedrørende privatliv. Din målingskonfiguration kan dog blive påvirket af en forkert implementering af samtykketilstand, eller hvis der ikke er nok data til at aktivere modellering af samtykketilstand.

Det kan du forvente, når en samtykketilstand er aktiveret

Når samtykketilstand er aktiveret, er der vedhæftet oplysninger om samtykke til alle data, du sender til Google. Hvis du ikke tidligere har implementeret samtykketilstand på dit website, kan du muligvis konstatere en stigning i antallet af konverteringer.

Samtykketilstand skal implementeres i mindst 7 hele dage og skal overholde visse datagrænser, indtil der vises effektresultater i Google Ads. Få flere oplysninger om effekterne af samtykketilstanden.

Sådan finder og løser du problemer med samtykketilstand

Du kan tjekke, om der er fejl i din implementering af samtykke, ved hjælp af Tag Assistant til verificering af implementeringen af samtykketilstand.

Vælg et problem for at se fejlfindingsvejledningen.

Standardsamtykke er ikke angivet

Hvis du angiver en samtykkestandard for alle parametre for samtykketilstand, kan du effektivt administrere din tagadfærd baseret på din standardimplementering af samtykkebannere. Få flere oplysninger om Googles samtykkekrav.

Hvis du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) til at indlæse et samtykkebanner, skal du sørge for at indstille standardværdier for mindst følgende parametre:

• ad_storage
  • analytics_storage
  • ad_user_data
  • ad_personalization

Hvis du vedligeholder dit eget banner, kan du læse udviklerdokumentationen for at få flere oplysninger om angivelse af standardindstillinger for samtykke.

Standardtilstand for samtykke er indstillet for sent

Websitet skal angive standardsamtykketilstanden, før eventuelle tags eller anden kode bruger eller opdaterer samtykke. Hvis du indstiller standarden for sent, har det muligvis ikke den forventede effekt. Få flere oplysninger om Googles samtykkekrav.

Hvis du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) til at indlæse et samtykkebanner, skal du sørge for, at dit samtykkebanner indlæses, før dit Google-tag sender data.

Hvis du selv har dit banner, kan du få flere oplysninger om, hvornår du skal angive standardindstillinger for samtykke.