Set up and manage consent

Suostumustilan toteutuksen tarkistaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu käyttäjille, jotka ovat ottaneet suostumustilan käyttöön sivustollaan ja haluavat varmistaa, että toteutus toimii.
Tarkista Android- ja iOS-sovellusten toteutukset kehittäjädokumentaation avulla.

Voit tarkistaa suostumustilan toteutuksen verkkosivustoilla Google Tag Assistantin avulla (suositus). Vaihtoehtoisesti voit tarkistaa Google Adsin konversioyhteenvedon.

Tag Assistant: Suostumustilan toteutuksen tarkistaminen

Jos haluat tarkistaa verkkosivustojen suostumusasetukset, aloita uusi Tag Assistant ‐istunto näin:

1. Avaa Tag Assistant.
  2. Lisää verkkosivustosi URL-osoite. Sivusto avautuu uuteen välilehteen.
    Huom. Jos Tag Assistantissa lukee Yhdistäminen ei onnistu, Google-tagi- tai Tag Manager ‑säilön lataaminen on saatettu estää.
  3. Avaa verkkosivustosi evästebanneri ja hyväksy kaikki.
    Huom. Jos Google-tagi- tai Tag Manager ‐säilö oli estetty, Tag Assistantin pitäisi nyt pystyä muodostamaan yhteys sivustoosi.
  4. Tarkista Tag Assistantista, onko sivu asettanut oletussuostumuksen oikein:
    1. Valitse Yhteenvedosta aikaisin Suostumus-tapahtuma.
    2. Tarkista API-kutsu-kohdasta, että seuraavat parametrit on asetettu: ad_storage, ad_personalization, ad_user_data ja analytics_storage
    3. Vaihtoehtoisesti voit valita tagiasi koskevasta Tuotos-kohdasta Suostumus-välilehden ja tarkistaa Sivun oletus ‐sarakkeen.
      Screenshot of Tag Assistant showing a default consent call.
  5. Tarkista, onko sivu päivittänyt suostumuksen suostumusbannerista tehdyn valinnan perusteella:
    1. Valitse Yhteenvedosta viimeisin Suostumus-tapahtuma.
    2. Tarkista API-kutsu-kohdasta, että seuraavat parametrit on asetettu: ad_storage, ad_personalization, ad_user_data ja analytics_storage
    3. Vaihtoehtoisesti voit valita tagiasi koskevasta Tuotos-kohdasta Suostumus-välilehden ja tarkistaa Sivun päivitetty arvo ‐sarakkeen. Tag Assistant showing a consent update call
  6. Jos verkkosivustollasi on useita tageja, tarkista, mitkä tagit ovat käynnistyneet tai mitkä niistä on estetty suostumustilan perusteella:
    1. Valitse Yhteenvedosta Tagit-välilehti.
    2. Klikkaa tagia ja tarkista, onko se toiminut suostumusasetusten mukaisesti.

Seuraa ongelmatapauksissa näitä ohjeita.

Google Ads: Suostumustilan tila

Kun suostumustila on otettu käyttöön, näet konversioiden diagnostiikkavälilehdellä jommankumman kahdesta tilasta. Vihreä valintamerkki osoittaa, että tila on käytössä.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa konversiotapahtumataulukosta Google Adsin sivustokonversiotapahtumaa.
  5. Klikkaa yläreunan sivuvalikosta Diagnostiikka-välilehteä. Näet jommankumman seuraavista suostumustilan tiloista:
    • Suostumustila on käytössä
      • Suostumustila on käytössä, mutta konversiomallinnuksen kynnykset eivät ole vielä ylittyneet. Mallinnuksen klikkauskynnys on 700 mainosklikkausta seitsemän päivän aikana verkkotunnuksen ja maan muodostamalle parille.
    • Suostumustila on käytössä, ja mallinnus on aktiivisena
      • Verkkotunnus- ja maakohtainen parannusdata näkyy tilan yhteydessä neljän viikon ajan mallinnuksen alkamispäivästä. Jos tänä aikana ei näy parannusta, et ehkä ole vielä ylittänyt kynnystä, jotta suostumustilan vaikutus tuloksiin näkyisi. Tämä saattaa johtua siitä, että suostumustila ei ole ollut käytössä vähintään seitsemän päivä ajan. Voi myös olla, että neljän viikon mittainen tulosikkuna on jo umpeutunut.
      • Kun mallinnuksella saadun parannuksen näyttävä taulukko on poistunut käytöstä, tilana näkyy edelleen "Suostumustila on käytössä, ja mallinnus on aktiivisena". Se kertoo, että suostumustila toimii.