[GA4] Samla in data som tillhandahålls av användaren (Taggstyrning)

Dessa anvisningar är avsedda för administratörer och redigerare som har aktiverat insamling av data som tillhandahålls av användaren och vill börja skicka data som tillhandahålls av användaren från en webbplats med hjälp av Google Taggstyrning.

Before you begin

You must turn on user-provided data collection in Google Analytics.

Välj hur du vill ställa in datainsamling

Välj hur du vill ställa in insamling av data som tillhandahålls av användaren i Taggstyrning:

Alternativ Beskrivning
Automatisk insamling Google Analytics kontrollerar om dina webbsidor innehåller strängar som matchar mönstret för en e-postadress. Telefonnummer och adresser utesluts från detta alternativ. Vi rekommenderar att du kompletterar alternativet med följande. Läs mer om detta alternativ
Manuell konfiguration

Välj de typer av data som tillhandahålls av användaren som du vill samla in, till exempel e-postadresser och telefonnummer. För varje datatyp väljer du hur du vill identifiera informationen på sidan, antingen en CSS-väljare eller en global JavaScript-variabel. Läs mer om detta alternativ

Denna metod är mer exakt än att automatiskt identifiera data som tillhandahålls av användaren. Däremot är den inte lika tillförlitlig som att lägga till ett kodavsnitt på webbplatsen. Om du ofta ändrar webbplatskoden, framför allt formaterings- eller CSS-väljarna på samlingssidan, kan det vara en bra idé att lägga till ett kodavsnitt på din webbplats.

Kod Lägg till JavaScript-kod på dina webbsidor för att samla in e-postadresser, telefonnummer och/eller namn och adresser. Ange sedan parametern user_data för varje händelse på sidan. Läs mer om detta alternativ