Set up and manage consent

Toestemmingsmodus instellen

Dit artikel is bedoeld voor mensen die al een toestemmingsoplossing op hun website of in hun app hebben en de gebruikerstoestemming naar Google willen sturen.

Voordat u begint

Voordat u de toestemmingsmodus van Google kunt instellen, heeft u een mechanisme nodig om toestemming van gebruikers te vragen, bijvoorbeeld een banner op uw website.

In dit artikel behandelen we deze onderwerpen:

• Het verschil tussen de standaard toestemmingsmodus en de geavanceerde toestemmingsmodus
  • De toestemmingsmodus instellen, afhankelijk van uw bestaande infrastructuur

Standaard versus geavanceerde toestemmingsmodus

U kunt de toestemmingsmodus op uw website of in uw app op 2 manieren implementeren: basis of geavanceerd.

Basistoestemmingsmodus

Als u de toestemmingsmodus in de basisversie implementeert, voorkomt u dat Google-tags worden geladen totdat een gebruiker interactie heeft met een toestemmingsbanner. Met deze instelling worden er geen gegevens naar Google gestuurd vóór de gebruikersinteractie met de toestemmingsbanner. Als de gebruiker toestemming geeft, worden de Google-tags geladen en worden de API's voor de toestemmingsmodus uitgevoerd. De tags sturen de toestemmingsstatus in de volgende volgorde naar Google:

1. Standaard toestemmingsstatus sturen.
  2. Geüpdatete toestemmingsstatus sturen.

Maar als de gebruiker geen toestemming geeft, worden er geen gegevens naar Google overgedragen. Ook niet over de toestemmingsstatus. De activering van Google-tags wordt volledig geblokkeerd. De conversiemodellering van de toestemmingsmodus in Google Ads is daarna gebaseerd op een algemeen model.

Geavanceerde toestemmingsmodus

Als u de toestemmingsmodus in de geavanceerde versie implementeert, worden de Google-tags geladen als een gebruiker de website of app opent. De tags laden de API voor de toestemmingsmodus en doen het volgende:

1. De standaard toestemmingsstatus instellen. Toestemming wordt standaard geweigerd, tenzij u uw eigen standaardwaarden instelt.
    Als toestemming wordt geweigerd, sturen de Google-tags pings zonder cookies.
  2. Wacht tot de gebruiker interactie heeft met de banner en update de toestemmingsstatus.
    Alleen als een gebruiker toestemming geeft voor gegevensverzameling, sturen Google-tags complete meetgegevens. Meer informatie over het gedrag van tags

Deze implementatie maakt verbeterde modellering in vergelijking met de basismodel mogelijk, omdat het een adverteerderspecifiek model biedt in plaats van een algemeen model.

Overzicht

Functie

Basistoestemmingsmodus

Geavanceerde toestemmingsmodus

Tag wordt geladen

Geblokkeerd tot gebruikersinteractie met een toestemmingsbanner.

Wordt geladen met standaardwaarden die zijn ingesteld op geweigerd, tenzij anders ingesteld.

Gegevensoverdracht

Er worden geen gegevens gestuurd voordat een gebruiker toestemming geeft,  zelfs niet de standaard toestemmingsstatus.

Als toestemming wordt geweigerd, worden de toestemmingsstatus en pings zonder cookies gestuurd.
Als er toestemming is gegeven, worden er cookies geschreven en worden alle meetgegevens gestuurd.

Toestemmingsstatus

Ingesteld na gebruikersinteractie.

De standaardwaarden zijn ingesteld op geweigerd, tenzij anders ingesteld. Updates op basis van de keuze van de gebruiker.

Taggedrag na gebruikersinteractie

API's voor de toestemmingsmodus worden alleen geladen en uitgevoerd als een gebruiker toestemming geeft.

Past het gedrag van tags aan op basis van de keuze voor gebruikerstoestemming.

Conversiemodellering

Algemeen model (minder gedetailleerde modellering).

Adverteerderspecifiek model (gedetailleerdere modellering).

De toestemmingsmodus instellen

Hoe u de toestemmingsmodus instelt, is afhankelijk van uw infrastructuur.

Websites: de toestemmingsmodus instellen met een door Google gecertificeerd platform om toestemming te beheren (CMP)

Nadat u een door Google gecertificeerde CMP-banner op uw website heeft geïnstalleerd, kunt u de standaard toestemmingsmodus of de geavanceerde toestemmingsmodus gebruiken.

Standaard toestemmingsmodus instellen

Als u een banner gebruikt die wordt aangeboden door een CMP, moet u meestal inloggen op de website van het CMP en de banner instellen. Veel banners hebben een instelling om tags van Google te blokkeren als er geen toestemming is gegeven.

In de volgende lijst staan links naar documentatie over tagblokkering voor specifieke CMP's. Als uw instructies voor uw CMP er niet bij staan, neemt u contact op met uw CMP-vertegenwoordiger of -supportteam voor hulp.

Geavanceerde toestemmingsmodus instellen

Als u een banner gebruikt die wordt aangeboden door een CMP, moet u meestal inloggen op de website van het CMP en de banner instellen. Veel banners hebben een instelling om tags van Google te blokkeren als er geen toestemming is gegeven.

Als u de geavanceerde toestemmingsmodus wilt gebruiken met een CMP-banner, gaat u na of de bannerinstellingen Google-tags blokkeren. Meer informatie over hoe u de blokkering van tags opheft met een CMP

Websites: de toestemmingsmodus instellen met een banner die u onderhoudt

Als u een ontwikkelaar bent die een banner onderhoudt, vindt u hier de documentatie over de toestemmingsmodus: De toestemmingsmodus instellen op websites

Apps: de toestemmingsmodus instellen voor apps

Als u een ontwikkelaar bent en de Google Analytics voor Firebase SDK gebruikt om apps te meten, vindt u hier de documentatie over de toestemmingsmodus: De toestemmingsmodus voor apps instellen