Reports

[GA4] Rapport om betalingsprosessen

I rapporten om betalingsprosessen kan du se antallet og prosentandelen av brukere som starter betalingsprosessen i en app eller på et nettsted for netthandel og fullfører hvert av de påfølgende trinnene i betalingstrakten.

Trakten i rapporten om betalingsprosessen er en lukket trakt. Den omfatter bare brukere som begynte på det første trinnet («Start betalingsprosessen»), ikke andre trinn i trakten.

Du kan ikke tilpasse rapporten om betalingsprosessen. Men hvis du vil se en annen trakt enn den i denne rapporten, kan du lage rapporter om egendefinerte trakter. Finn ut mer.

Learn how your ecommerce business is performing in the monetization reports in Google Analytics 4

Rapportens bruksområder

Du kan bruke denne rapporten til å identifisere flaskehalser i betalingsprosessen. Hvis du for eksempel legger merke til et stort frafall mellom «Legg til frakt»- og «Legg til en betalingsmåte»-trinnet, bør du se etter problemer i forbindelse med frakttrinnet. Det kan for eksempel være høye fraktkostnader eller at brukerne må logge på og ikke kan betale som gjest.

Se rapporten

1. Logg på Google Analytics.
  2. Velg Rapporter Rapporter fra menyen til venstre.
  3. Åpne Betalingsprosessen-rapporten til venstre i «Inntektsgenerering»-emnet i «Livssyklus»-samlingen eller «Få flere salg på nettet»-emnet i «Forretningsmål»-samlingen.

Ser du ikke rapporten? Hvis du ikke ser rapporten til venstre, er den kanskje fjernet, eller så inngår den ikke i standardsettet av rapporter. Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre. Finn ut hvordan du kan legge til rapporten

Her hentes dataene fra

For å se data i rapporten om betalingsprosessen må du implementere netthandelshendelsene (veiledning for nettsteder, veiledning for mobilapper) i nettbutikken. De inkluderer

• begin_checkout, som fyller ut «Start betalingsprosessen»-trinnet
  • add_shipping_info, som fyller ut «Legg til frakt»-trinnet
  • add_payment_info, som fyller ut «Legg til en betalingsmåte»-trinnet
  • purchase, som fyller ut «Kjøp»-trinnet
Merk: Shopify samler automatisk inn begin_checkout-, add_payment_info- og purchase-hendelsen etter at du har konfigurert Google Analytics i Shopify-butikken din. I tillegg til disse hendelsene må du også konfigurere add_shipping_info-hendelsen for å hente dataene som kreves for å lage denne rapporten. Finn ut mer om hendelser som samles inn automatisk via Shopify.

Se trakttrinn

Klikk på Se trakttrinn for å åpne en skrivebeskyttet visning av trinnene i trakten. I denne visningen kan du ikke endre trinnene eller betingelsene i trakten.

Forstå rapporten

Rapporten om betalingsprosessen består av et traktdiagram og en tabell der du kan segmentene dataene i trakten etter én dimensjon.

Antallet brukere som falt fra på hvert trinn

Avbruddsfrekvensen vises under hver stolpe som har et etterfølgende trinn i trakten. Her ser du prosentandelen av brukerne som falt fra mellom det nåværende trinnet i en trakt og det neste trinnet.

Hvis for eksempel 200 brukere fullfører det første trinnet og bare 140 fullfører det neste trinnet, blir avbruddsfrekvensen under det gjeldende trinnet 60 (eller 30 %).

Antallet brukere du beholdt etter hvert trinn

Bevaringsfrekvensen er det motsatte av avbruddsfrekvensen. Den viser prosentandelen av brukerne som ble med videre fra det forrige trinnet. Overskriften i det neste trinnet viser bevaringsfrekvensen. Med utgangspunkt i eksempelet ovenfor er overskriften 70 %.

Når du holder markøren over et trinn i rapporten, kan du se antallet brukere som har fullført dette trinnet. I det forrige eksempelet ser du 200 brukere når du holder markøren over det nåværende trinnet. Når du holder markøren over det neste trinnet, ser du 140 brukere.

Juster størrelsen på diagrammer

Du kan zoome inn og ut av stolpediagrammet med + og - nederst til høyre i diagrammet. Når du zoomer inn, øker størrelsen på stolpene, slik at du kan se flere detaljer på små stolper.

Merk: Hvis du zoomer inn slik at høyden på en stolpe overstiger høyden på diagrammet, setter Analytics inn en kurve i stolpen. Kurven angir at stolpen ikke er tegnet i riktig skala.

Dimensjoner i rapporten

Du kan velge mellom dimensjonene nedenfor, som oppdaterer dimensjonsverdiene i tabellen.

Dimensjon Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Nettleser Nettleseren brukeraktiviteten stammer fra. Vanlige nettlesere er «Chrome», «Edge», «Firefox», «Internet Explorer», «Opera» og «Safari». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
By Byen brukeraktiviteten stammer fra. Hvis en bruker for eksempel besøker nettstedet ditt fra Oslo, fylles dimensjonen ut med teksten «Oslo». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Land Landet brukeraktiviteten stammer fra. Hvis noen for eksempel besøker nettstedet ditt fra Norge, fylles dimensjonen ut med landet «Norge». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Enhetskategori

Typen enhet brukeraktiviteten stammer fra. De ulike enhetskategoriene er «mobil», «nettbrett» og «datamaskin».

Dette er standarddimensjonen i rapporten.

Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Språk Navnet på språket som benyttes i brukerens nettleser eller enhet (f.eks. fransk, engelsk). Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Region Det geografiske området brukeraktiviteten stammer fra. Hvis en bruker for eksempel besøker nettstedet ditt fra Oslo, fylles dimensjonen ut med teksten «Oslo». Hvis noen besøker nettstedet ditt fra England, fylles dimensjonen ut med teksten «England». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.

Vanlige spørsmål

Jeg ser ikke rapporten om betalingsprosessen. Hvordan kan jeg legge den til?

Du finner rapporten om betalingsprosessen under Inntektsgenerering-emnet i Livssyklus-samlingen. Hvis du har rollen redigerer eller administrator i Google Analytics-området, men ikke ser rapporten i navigasjonspanelet til venstre, kan du legge den til fra rapportbiblioteket.
Slik kan du legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre:
  1. Klikk på Rapporter Rapporter til venstre i Google Analytics.
  2. Klikk på Bibliotek nederst til venstre i navigasjonspanelet til venstre. Hvis du ikke ser dette alternativet, har du ikke tillatelse til å tilpasse navigasjonspanelet på den venstre siden.
  3. Klikk på Rediger samlingen på det stedet i Samlinger-delen der du vil legge til rapporten.
  4. Søk etter rapporten under «Dra rapporter for å opprette en samling».
  5. Dra og slipp rapporten i Rapport-samlingen til venstre.
  6. Klikk på Lagre.

Hvordan kan jeg endre trakttrinnene i rapporten?

Du kan ikke endre trinnene i rapporten om betalingsprosessen, men du kan lage rapporter om egendefinerte trakter basert på de samme trinnene. Du kan gjøre dette ved å åpne rapporten som en utforskning og deretter opprette en traktrapport basert på utforskningen.
Slik åpner du rapporten som en utforskning:
  1. Åpne rapporten om betalingsprosessen.
  2. Klikk på Legg til en sammenligning øverst til høyre når rapporten er åpen.
  3. Klikk på Utforsk nederst i «Endre sammenligninger»-dialogboksen.

Google Analytics åpner en utforskning i faneinnstillingene med trinnene fra rapporten om betalingsprosessen. Nå kan du lage en ny rapport om egendefinerte trakter basert på traktutforskningen. Du kan finne ut mer om egendefinerte traktrapporter i artikkelen Opprett rapporter om egendefinerte trakter.