[UA→GA4] Arkivera din UA-data med Google Kalkylark

Alla UA-standardegendomar började fasas ut den 1 juli 2023. Du har åtkomst till data från din UA-egendom via användargränssnittet och API:et fram till den 1 juli 2024.

Innan du arkiverar

Det kan finnas uppenbara anledningar att arkivera UA-data. Innan du försöker arkivera så mycket data som möjligt från dina UA-egendomar rekommenderar vi dock att du tänker på följande:

• Det finns ingen anledning att arkivera all data på varje detaljnivå.
  • Behovet av data beror på hur beslutsfattandet sker på ditt företag.
  • Arbetsinsatsen som krävs för att arkivera och underhålla data bör stå i rimlig relation till avkastningen som denna data ger.

Ett sätt att få god överblick över ditt behov av UA-data är att först skriva ned alla berörda parter som är beroende av data från din UA-egendom. Gör sedan en lista över rapporter som dessa personer tittar på regelbundet och en annan lista över rapporter som berörda parter och företagsledning använder till års- eller kvartalsplanering. På så sätt får du en tydlig bild av vilka dimensioner, mätvärden, filter och tidsramar som behövs för var och en av dessa rapporter, vilket ger dig överblick över merparten av ditt företags behov av äldre UA-data.

Det finns ett antal begränsningar när det gäller arkivering av UA-data som du bör ha i åtanke:

• Om du använder en UA-standardegendom kan du inte exportera data på träffnivå till BigQuery.
  • Det finns inget annat sätt att exportera detaljerad träffdata.
  • Det går inte att exportera alla kombinationer av mätvärden, dimensioner och tidsramar för samlad data.

Arkivera UA-data

Ett enkelt sätt att arkivera UA-data från mindre egendomar är att skapa rapporten i användargränssnittet och exportera den till Google Kalkylark eller en CSV-fil. Eftersom exporten har en maxgräns på 5 000 rader är detta bara möjligt för rapporter som innehåller begränsad mängd data.

Vi rekommenderar att du arkiverar UA-data med hjälp av Google Analytics Spreadsheet-tillägget. Börja med att installera tillägget. Kopiera sedan den här fördefinierade mallrapporten. Ersätt View ID på rad 3 med vy-id:t för din egendom och uppdatera datumintervallen. Observera att om du lägger till mycket stora datumintervall kan tillägget misslyckas. Kör sedan rapporterna. Då exporteras data för de vanligaste rapporterna från Google Analytics-användargränssnittet. När rapporten är klar kan du söka direkt i informationen i BigQuery eller skapa översikter med hjälp av Looker Studio. Du måste upprepa den här åtgärden för varje vy vars data du vill arkivera.

Om ingen av dessa lösningar är tillräckliga för dina affärsbehov föreslår vi att du antingen skapar en egen lösning med hjälp av Google Analytics Reporting API v4 eller kontaktar någon av våra Google Marketing Platform-certifierade partners för att få en anpassad lösning.