[UA→GA4] Arkivering av UA-data med Google Regneark

Alle standard UA-områder ble avviklet 01.07.2023. Men frem til 01.07.2024 har du tilgang til dataene fra UA-området ditt via UI-et og API-et.

Før arkivering

Det kan være opplagte forretningsårsaker til å arkivere UA-data. Men før du forsøker å arkivere så mye data som mulig fra UA-områdene dine, bør du tenke på følgende:

• Du har neppe behov for å arkivere alle dataene på helt granulære nivåer.
  • Akkurat hvilke data bedriften trenger, kommer an på hvordan avgjørelser treffes.
  • Innsatsen som kreves for å arkivere og administrere data, bør stå i forhold til fordelene du oppnår ved å gjøre dette.

For å påse at du har nok UA-data til å dekke alle behov du måtte ha, kan det først være lurt å liste opp alle interessenter som er avhengige av data fra UA-området. Deretter kan du lage en liste over rapportene som disse interessentene bruker regelmessig, samt en liste over rapportene som interessentene og bedriftsledelsen bruker i forbindelse med planleggingen av det neste året eller kvartalet. Når du har identifisert de nødvendige filtrene, dimensjonene og beregningene samt tidsrommet disse rapportene skal dekke, har du en god oversikt hvilke eldre UA-data som trengs i forretningsøyemed.

Merk deg følgende begrensninger knyttet til arkivering av UA-data:

• Hvis du bruker et standard UA-område, kan du ikke eksportere data på treffnivå til BigQuery.
  • Detaljerte data på treffnivå kan heller ikke eksporteres på noen andre måter.
  • Og for samlede data kan du heller ikke eksportere alle mulige kombinasjoner av beregninger, dimensjoner og tisperioder.

Slik arkiverer du UA-data

Den enkleste måten å arkivere data fra mindre UA-områder på, er å opprette en rapport i UI-et og eksportere den til CSV- eller Regneark-format. Du kan gjøre dette med rapporter som bare inneholder en viss mengde data, siden hver eksportering kan omfatte maks 5000 rader.

Vi anbefaler at du arkiverer UA-dataene via regnearktillegget for Google Analytics. Først må du installere tillegget. Deretter kopierer du denne malrapporten vi har opprettet. Erstatt verdien i «View ID» (ID for rapporteringsvisningen) i rad 3 med ID-en for rapporteringsvisningen til området ditt, og oppdater datoperiodene. Merk deg at veldig lange tidsperioder kan føre til feil i tillegget. Nå skal du kjøre rapportene. Med dette eksporteres data fra rapportene som oftes brukes, fra UI-et i GA. Når rapporten er kjørt, kan du søke direkte i disse dataene i BigQuery eller opprette oversikter ut fra dem via Looker Studio. Du må gjenta denne prosessen for hver rapporteringsvisning du vil arkivere fra.

Hvis ingen av disse løsningene passer til forretningsbehovene du har, foreslår vi at du enten lager din egen løsning ved hjelp av versjon 4 av Google Analytics Reporting API, eller at du skaffer deg en tilpasset løsning fra en av de sertifiserte Google Marketing Platform-partnerne.