[UA→GA4] Uw UA-gegevens archiveren met Google Spreadsheets

Alle standaard UA-property's zijn op 1 juli 2023 beëindigd. U heeft tot 1 juli 2024 toegang tot de gegevens van uw UA-property via de UI en de API.

Voordat u begint met archiveren

Er kunnen goede zakelijke redenen zijn om UA-gegevens te archiveren. Houd rekening met het volgende voordat u probeert zo veel mogelijk gegevens voor uw UA-property's te archiveren:

• U hoeft niet alle gegevens op elk gedetailleerd niveau te archiveren.
  • De gegevensvereisten zijn afhankelijk van hoe uw bedrijf beslissingen neemt.
  • Het rendement dat u uit die gegevens haalt, moet de moeite waard zijn om uw gegevens te archiveren en te onderhouden.

U kunt voldoen aan uw UA-gegevensvereisten door eerst alle stakeholders te vermelden die afhankelijk zijn van de gegevens van uw UA-property. Maak daarna een lijst van rapporten die deze stakeholders regelmatig doornemen en een lijst van rapporten die de stakeholders en de bedrijfsleiding gebruiken voor de jaar- of kwartaalplanning. Door de vereiste dimensies, statistieken, filters en periode voor elk rapport te bepalen, krijgt u een lijst die de meeste vereisten voor verouderde UA-gegevens voor uw bedrijf dekt.

Er zijn een paar beperkingen voor de archivering van UA-gegevens:

• Als u een standaard UA-property gebruikt, kunt u geen gegevens op hitniveau naar BigQuery exporteren.
  • U kunt gedetailleerde gegevens op hitniveau niet op een andere manier exporteren.
  • Voor verzamelde gegevens is het niet mogelijk om alle combinaties van statistieken, dimensies en perioden te exporteren.

UA-gegevens archiveren

Voor kleinere property's kunt u eenvoudig UA-gegevens archiveren door het rapport in de UI te maken en het van daaruit in een spreadsheet of csv-bestand te exporteren. U kunt dit doen voor rapporten met beperkte gegevens, omdat voor de export een limiet van 5000 rijen geldt.

We raden u aan de add-on voor Google Analytics-spreadsheets te gebruiken om UA-gegevens te archiveren. Installeer eerst de add-on. Kopieer daarna dit templaterapport dat we hebben gemaakt. Vervang de weergave-ID (View ID) in rij 3 door de weergave-ID van uw property en update ook de perioden. Als u erg grote perioden toevoegt, werkt de add-on mogelijk niet goed. Voer daarna de rapporten uit. Hiermee worden gegevens voor de meest gebruikte rapporten geëxporteerd uit de GA-UI. Als het rapport klaar is, kunt u in BigQuery rechtstreeks een query uitvoeren op deze gegevens of er dashboards mee maken met Looker Studio. Herhaal dit proces voor elke weergave waarvan u de gegevens wilt archiveren.

Als geen van deze oplossingen voldoet aan uw bedrijfsbehoeften, raden we u aan uw eigen oplossing te ontwikkelen met deGoogle Analytics Reporting API v4 of contact op te nemen met een van onzegecertificeerde Google Marketing Platform-partners voor een oplossing op maat.