[UA→GA4] UA-datan arkistointi Google Sheetsin avulla

Kaikki tavalliset UA-mittauskokonaisuudet ovat alkaneet poistua käytöstä 1.7.2023. Pääset UA-mittauskokonaisuutesi dataan käyttöliittymän ja APIn kautta 1.7.2024 asti.

Ennen arkistointia

UA-datan arkistoinnille voi olla selkeitä liiketoiminnallisia syitä. Suosittelemme kuitenkin huomioimaan seuraavat seikat, ennen kuin yrität arkistoida kaiken mahdollisen UA-mittauskokonaisuuksiesi datan:

• Kaikkea dataa ei tarvitse arkistoida jokaisella yksityiskohtaisella tasolla.
  • Datavaatimukset riippuvat siitä, miten yrityksesi tekee päätöksiä.
  • Datan arkistointiin ja ylläpitoon näkemäsi vaivan pitäisi vastata datasta saatavaa tuottoa.

Voit varmistaa, että UA-dataa koskevat vaatimuksesi täyttyvät mahdollisimman hyvin, listaamalla ensin kaikki sidosryhmät, jotka ovat riippuvaisia UA-mittauskokonaisuutesi datasta. Tee sitten lista raporteista, joita sidosryhmät katsovat säännöllisesti, ja toinen lista raporteista, joita sidosryhmät ja yritysjohtajat käyttävät vuosi- tai kvartaalitason suunnitteluun. Selvittämällä näiden raporttien pakolliset ulottuvuudet, mittarit, suodattimet ja aikavälin saat listan, jonka pitäisi kattaa yrityksesi useimmat vanhaa UA-dataa koskevat vaatimukset.

UA-datan arkistoinnilla on seuraavat rajoitukset:

• Jos käytät tavallista UA-mittauskokonaisuutta, et voi viedä osumatason dataa BigQueryyn.
  • Tarkkaa osumatason dataa ei voi viedä millään muulla tavalla.
  • Koostetun datan osalta ei ole mahdollista viedä kaikkia mittareiden, ulottuvuuksien ja aikavälien yhdistelmiä.

Näin arkistoit UA-datan

Yksi helppo tapa pienten mittauskokonaisuuksien UA-datan arkistointiin on luoda raportti käyttöliittymässä ja viedä se Sheets- tai CSV-muodossa. Tämä koskee raportteja, joissa on rajallisesti dataa, sillä tällä tavalla voidaan viedä enintään 5 000 riviä.

Suosittelemme käyttämään UA-datan arkistointiin Google Analyticsin laskentataulukkolaajennusta. Aloita asentamalla laajennus. Kopioi sitten luomamme raporttimalli. Korvaa rivillä 3 oleva "View ID" (Näkymätunnus) mittauskokonaisuutesi näkymätunnuksella ja päivitä aikavälit. Huomaa, että hyvin pitkien aikavälien lisääminen voi aiheuttaa laajennuksessa virheen. Luo sitten raportit, niin useimmin käytettyjen raporttien data viedään Google Analyticsin käyttöliittymästä. Kun raportti on valmis, voit kohdistaa kyselyjä suoraan dataan BigQueryssä tai luoda datan pohjalta hallintapaneeleja Looker Studiossa. Toista nämä vaiheet jokaisen sellaisen näkymän osalta, jonka datan haluat arkistoida.

Jos kumpikaan näistä ratkaisuista ei vastaa yrityksesi tarpeita, suosittelemme joko luomaan oman ratkaisun käyttämällä Google Analytics Reporting API v4:ää tai ottamaan yhteyttä johonkin Google Marketing Platformin sertifioimaan kumppaniin ja pyytämään räätälöityä ratkaisua.