Reports

[GA4] Een overzichtskaart maken

U kunt een overzichtskaart maken met gegevens uit een detailrapport en die vervolgens gebruiken in een of meer overzichtsrapporten.

Wat is een overzichtskaart?

Een overzichtskaart is een visueel element dat wordt gebruikt om informatie in een overzichtsrapport te tonen. Een overzichtskaart bevat meestal een of meer dimensies en statistieken, en een link rechtsonder voor een gedetailleerder rapport.

Een overzichtskaart waarop een filter is toegepast

Voordat u begint

Alleen bewerkers of beheerders kunnen een overzichtskaart maken.

Stappen

1. Als u een detailrapport bekijkt, klikt u rechtsboven op Rapport aanpassen. Als deze optie niet beschikbaar is, heeft u geen rechten om een overzichtskaart te maken. Alleen beheerders of bewerkers kunnen een overzichtskaart maken.
  2. Klik onder de kop Overzichtskaarten op + Nieuwe kaart maken. Als rechts de kop Kaarten wordt getoond in plaats van Overzichtskaarten, heeft u een overzichtsrapport geopend en niet een detailrapport. Zorg dat u een detailrapport bekijkt.

3. In het dialoogvenster Kaarten aanpassen kunt u de nieuwe overzichtskaart maken.
    • Selecteer onder Dropdownmenu Dimensies de dimensies die u aan het dropdownmenu Dimensies wilt toevoegen.
    • Selecteer onder Dropdownmenu Statistische gegevens de statistieken die u aan het dropdownmenu Statistieken wilt toevoegen.
    • Kies een diagramtype onder Visualisatie.
    • Optioneel: Klik onder Kaartfilter op + Filter toevoegen om een rapportfilter aan de kaart toe te voegen. De definitie van het filter verschijnt in de rechterbovenhoek van de overzichtskaart.

Met deze aanpassing kunt u de overzichtskaart instellen die aan het begin van deze pagina staat:

4. Klik op Toepassen om de wijzigingen toe te passen.
  5. Klik op Opslaan > Wijzigingen opslaan in het huidige rapport om de wijzigingen in het rapport op te slaan.

Volgende stappen

Nadat u de overzichtskaart heeft gemaakt, kunt u het volgende doen: