Reports

[GA4] Dimensies in detailrapporten wijzigen

Als u de dimensie in een detailrapport wijzigt, kunt u uw gegevens uitsplitsen in verschillende groeperingen, zoals de indeling van een advertentie of het land van waaruit iemand de site bezoekt. U kunt ook een tweede dimensie toevoegen om inzicht te krijgen in gegevens voor een combinatie van dimensies.

Wat is een dimensie?

Een dimensie is een kenmerk van uw gegevens. Het is een beschrijving van uw gegevens die meestal uit tekst bestaat in plaats van uit cijfers. Een voorbeeld van een dimensie is Gebeurtenisnaam. Deze geeft de naam aan van een gebeurtenis die iemand op uw website of in uw app heeft geactiveerd.

De dimensie in een detailrapport wijzigen

Als een rapport meer dan één dimensie heeft, ziet u linksboven in de tabel, rechts van de dimensie, een pijl-omlaag. Klik op het dropdownmenu om de dimensie in een detailrapport te wijzigen.

Sommige rapporten bevatten niet meer dan één dimensie, dus u kunt de primaire dimensie in die rapporten niet wijzigen. Voorbeelden van deze rapporten zijn het rapport Gebeurtenissen, het rapport Conversies en het rapport In-app aankopen.

1. Als u een detailrapport bekijkt, selecteert u de dimensiekiezer in de tabel linksboven.

2. Browse door de lijst met dimensies of voer de naam van de dimensie helemaal of gedeeltelijk in het zoekvak in.
  3. Klik op de naam van de dimensie. Elke waarde voor de dimensie staat onder de dimensie.

Een dimensie aan een detailrapport toevoegen

U kunt een tweede dimensie aan uw rapport toevoegen om uw gegevens verder uit te splitsen. De tweede dimensie wordt tijdelijk toegevoegd aan het rapport en wordt verwijderd als u het rapport verlaat.

1. Klik naast het dropdownmenu voor dimensies op Plus.
  2. Browse door de lijst met dimensies of voer de naam van de dimensie helemaal of gedeeltelijk in het zoekvak in.
  3. Selecteer de dimensienaam. Elke waarde voor de dimensie staat onder de dimensie.