Reports

[GA4] Probleem met ontbrekende opbrengstgegevens oplossen

Google Analytics gebruikt de parameters value en currency van de gebeurtenis purchase om opbrengststatistieken op gebeurtenisniveau te berekenen, zoals Totale opbrengst.

Tips om problemen op te lossen

Probeer de volgende tips als u de gebeurtenis purchase heeft ingesteld op uw website, maar u geen opbrengstgegevens ziet.

Belangrijk: Gebruik DebugView nadat u uw website heeft geüpdatet of wacht tot er gegevens in de rapporten verschijnen.

Controleer of u de vereiste gebeurtenisparameters heeft ingesteld

Zorg dat de gebeurtenis purchase de volgende vereiste parameters bevat:
  • De parameter price op gebeurtenisniveau
  • De parameter transaction_id op gebeurtenisniveau
  • De parameter value op gebeurtenisniveau
  • De parameter items op gebeurtenisniveau
  • De parameter item_id of item_name op artikelniveau
Als u Google Tag Manager gebruikt, zorgt u dat de gebeurtenis purchase op beide onderstaande locaties goed is ingesteld:
  • De gegevenslaag van uw website
  • Een GA4-gebeurtenistag in uw Tag Manager-container

Controleer of u de parameter value goed heeft ingesteld

Zorg dat de parameter value voldoet aan deze voorwaarden:
  • Er is een getal toegewezen in plaats van een tekenreeks (en de parameter bevat geen aanhalingstekens).
  • De parameter is toegewezen op gebeurtenisniveau van de gebeurtenis purchase.
  • De parameter is goed gespeld en bevat alleen kleine letters.
De waarde die is toegewezen aan de parameter value mag geen valutasymbool bevatten. Zo moet $ 100.00 worden vervangen door 100.00 en moet de parameter currency worden ingesteld op USD.

Controleer of u de parameter currency goed heeft ingesteld

Controleer of de parameter currency voldoet aan deze voorwaarden:
  • Er is een tekenreeks toegewezen in plaats van een getal, met de indeling ISO 4217 bestaande uit 3 letters.
  • De parameter is toegewezen op gebeurtenisniveau van de gebeurtenis purchase.
  • De parameter is goed gespeld en bevat alleen kleine letters.
  • De parameter staat tussen aanhalingstekens, gevolgd door een komma.