Reports

[GA4] Puuttuvan tulodatan korjaaminen

Google Analyticsissa näkyvät tulomittarit lasketaan purchase-tapahtuman parametriarvojen perusteella. Tapahtumatason ja tuotetason tulomittareiden laskemiseen käytetään eri parametreja.

Google Analytics käyttää

• purchase-tapahtuman value- ja currency-parametreja tapahtumatason tulomittareiden (esim. Kokonaistulot) laskemiseen
  • purchase-tapahtuman price- ja currency-parametreja tuotetason tulomittareiden (esim. Tuotteen myyntitulot) laskemiseen.

Tässä artikkelissa olevien ohjeiden avulla voit korjata puuttuvan tapahtumatason ja tuotetason tulodatan.

Tapahtumatason tulodata

Kokeile alla olevia vinkkejä, jos olet ottanut purchase-tapahtuman käyttöön verkkosivustollasi mutta et näe tapahtumatason tulodataa esimerkiksi Kokonaistulot-, Ostostulot- tai Elinkaariarvo-mittarissa.

Tärkeää: Kun olet päivittänyt verkkosivustosi, käytä DebugView'tä tai odota, että raportteihin täyttyy dataa.

Tarkista, että olet määrittänyt pakolliset tapahtumaparametrit

Varmista, että purchase-tapahtuma sisältää seuraavat pakolliset parametrit:
  • tapahtumatason currency-parametri
  • tapahtumatason transaction_id-parametri
  • tapahtumatason value-parametri
  • tapahtumatason items-parametri
  • tuotetason item_id- tai item_name-parametri.
Jos käytät Google Tag Manageria, varmista, että purchase-tapahtuma on määritetty oikein kummassakin seuraavista:
  • verkkosivustosi datakerroksessa
  • Tag Manager ‐säilössäsi olevassa GA4-tapahtumatagissa.

Tarkista, että olet määrittänyt value-parametrin oikein

Varmista, että
  • value-parametrille on asetettu numero eikä merkkijonoa (ja ettei siinä ole lainausmerkkejä)
  • value-parametri on asetettu purchase-tapahtuman tasolla
  • value-parametri on kirjoitettu oikein ja että siinä vain pieniä kirjaimia.
Varmista, että value-parametrille asetettu arvo ei sisällä valuuttasymbolia. Esimerkiksi "100,00 $" on korvattava arvolla "100,00", ja currency-parametriksi on asetettava "USD".

Tarkista, että olet määrittänyt currency-parametrin oikein

Varmista, että
  • currency-parametrille on asetettu merkkijono (kolmikirjaimisessa ISO 4217 ‐muodossa) eikä numeroa
  • currency-parametri on asetettu purchase-tapahtuman tasolla
  • currency-parametri on kirjoitettu oikein ja että siinä on vain pieniä kirjaimia
  • currency-parametrin ympärillä on lainausmerkit ja että sen lopussa on pilkku.

Tuotetason tulodata

Kokeile alla olevia vinkkejä, jos olet ottanut purchase-tapahtuman käyttöön verkkosivustollasi mutta et näe tuotetason tulodataa esimerkiksi Tuotteen myyntitulot- tai Tuotteen bruttomyyntitulot ‑mittarissa.

Tärkeää: Kun olet päivittänyt verkkosivustosi, käytä DebugView'tä tai odota, että raportteihin täyttyy dataa.

Tarkista, että olet määrittänyt pakolliset tapahtumaparametrit

Varmista, että purchase-tapahtuma sisältää seuraavat pakolliset parametrit:
  • tapahtumatason currency-parametri
  • tapahtumatason transaction_id-parametri
  • tapahtumatason price-parametri
  • tapahtumatason items-parametri
  • tuotetason item_id- tai item_name-parametri.
Jos käytät Google Tag Manageria, varmista, että purchase-tapahtuma on määritetty oikein kummassakin seuraavista:
  • verkkosivustosi datakerroksessa
  • Tag Manager ‐säilössäsi olevassa GA4-tapahtumatagissa.

Tarkista, että olet määrittänyt price-parametrin oikein

Varmista, että
  • price-parametrille on asetettu numero eikä merkkijonoa (ja ettei siinä ole lainausmerkkejä)
  • price-parametri on asetettu purchase-tapahtuman tasolla
  • price-parametri on kirjoitettu oikein ja että siinä on vain pieniä kirjaimia.
Varmista, että price-parametrille asetettu arvo ei sisällä valuuttasymbolia. Esimerkiksi "100,00 $" on korvattava arvolla "100,00", ja currency-parametriksi on asetettava "USD".

Tarkista, että olet määrittänyt currency-parametrin oikein

Varmista, että
  • currency-parametrille on asetettu merkkijono (kolmikirjaimisessa ISO 4217 ‐muodossa) eikä numeroa
  • currency-parametri on asetettu purchase-tapahtuman tasolla
  • currency-parametri on kirjoitettu oikein ja että siinä on vain pieniä kirjaimia
  • currency-parametrin ympärillä on lainausmerkit ja että sen lopussa on pilkku.