Webflow: Ställa in Google-taggen

Du kan mäta beteendedata för din webbplats med hjälp av Google Ads och Google Analytics. Följ anvisningarna i denna artikel för att ställa in en tagg för ditt Google Ads- eller Google Analytics-konto. Läs mer om hur du installerar taggen med ett byggverktyg för webbplatser eller CMS.

Innan du börjar

Du behöver ditt Google-tagg-id.

Anvisningarna för att ställa in Google-taggen skiljer sig åt för tagg-id:n som börjar med AW- (vanligtvis Google Ads-konton) och tagg-id:n som börjar med G- (vanligtvis Google Analytics-egendomar). Följ de anvisningar nedan som motsvarar din tagg.

Om du har ett tagg-id som börjar med AW-

Om du vill ställa in Google-taggen med denna metod krävs en betald webbplatsprenumeration. Läs mer om Webflow-prenumerationer och priser.

1. Logga in på ditt Webflow-konto.
  2. I översikten letar du reda på webbplatskortet du vill redigera.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter och sedan på Settings.
    Animation som visar hur du kommer åt inställningar med Webflow.
  4. Lägg till Google-taggen i kodavsnittet Head på fliken Custom code.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

5. Klicka på Spara ändringar.

Om du har ett tagg-id som börjar med G-

1. Logga in på ditt Webflow-konto.
  2. I översikten letar du reda på webbplatskortet du vill redigera.
  3. Klicka på ikonen med tre punkter och sedan på Settings.
    Animation som visar hur du kommer åt inställningar med Webflow.
  4. Klicka på Integrationer på sidan Inställningar och ange ditt tagg-id i rutan under Google Analytics.
    Skärmbild som visar Google Analytics-avsnittet i Webflow.
  5. Klicka på Spara ändringar.