[GA4] Måling av Accelerated Mobile Pages (AMP)

Accelerated Mobile Pages krever en spesiell Analytics-tag.

Accelerated Mobile Pages (AMP) er et sideformat med åpen kildekode for nett på mobil, og med dette formatet kan sider som lastes inn på mobilenheter, gjengis nærmest umiddelbart. AMP-sider ligner på HTML-sider og kan lastes inn i en hvilken som helst nettleser. Men du kan ikke bruke gtag.js på sider med Accelerated Mobile Pages-formatet, og derfor har vi utviklet en annen Analytics-tag spesifikt for AMP.

Brukeridentifikatorer genereres vilkårlig og lagres enten i localStorage-objektet (lokal lagring) eller i informasjonskapsler. Brukeridentifikatoren blir tilbakestilt når brukeren tømmer den lokale lagringen og sletter informasjonskapslene. I Google Analytics 4 er det ikke nødvendig å bruke IP-maskering, siden IP-adresser verken lagres eller loggføres. Som standard loggfører derfor AMP-taggen aldri IP-adresser.

AMP Analytics har støtte for Analytics-tillegget for bortvelging. Dersom tillegget for bortvelging er installert, deaktiveres innsamlingen av Analytics-data.

Med Accelerated Mobile Pages kan brukere i en og samme økt bruke innhold fra den samme publisisten, selv om innholdet befinner seg på flere forskjellige nettsteder.

Krav

Hvis du vil bruke Analytics på AMP-sider, må du

Rettigheter

Du kan samle inn følgende data med AMP Analytics:

• sidedata: domene, bane, sidetittel
  • brukerdata: kunde-ID, tidssone
  • nettlesingsdata: henvisningsadresse, unik ID for sidevisning
  • nettleserdata: skjermhøyde, skjermbredde, brukeragent
  • interaksjonsdata: sidehøyde og sidebredde
  • hendelsesdata
Det finnes for øyeblikket mer begrensede funksjoner i Analytics for AMP enn i standardversjonen av Analytics, men vi skal legge til flere AMP-funksjoner fremover.

Begrensninger

Følgende støttes ikke:

• administrering av innstillinger for samtykkemodus
  • dynamisk, UI-basert konfigurasjon (Google-signaler, optimaliserte konverteringer)
  • hendelser knyttet til netthandel

Andre ting å ta hensyn til

Vi lanserte nylig Google AMP Client ID API for å forbedre brukeranalysene som gjøres på sider domenet ditt er vert for, og på AMP-sider som vises i Google-visningsapper. I tillegg til at det kan vises superraskt AMP-innhold på domenet ditt, kan det også vises AMP-innhold direkte via Google-visningsapper. Hvis du ikke bruker Google AMP Client ID API, medfører visning av sider i minst to kontekster – på ditt eget nettsted og i Google-visningsapper – at enkeltbrukere som har interaksjoner med innholdet ditt på disse kontaktpunktene, blir tilordnet flere identiteter.

Analyse av ubufrede sider kontra sider som bufres

Hvis du vil tilegne deg mer inngående kunnskap om hvordan brukerne har interaksjoner med bufrede AMP-sider vs. AMP-sider på ditt eget domene, kan du følge veiledningen nedenfor for å sende data til Analytics via en tilpasset parameter:

1. Legg til denne konfigurasjonen i Analytics-taggen på AMP-sidene:

vars: {
    'ampHost': '${ampdocHost}'
    }

2. Registrert den tilpassede ampHost-parameteren i Google Analytics 4, og last inn AMP-siden på nytt.