[GA4] Meting van Accelerated Mobile Pages (AMP)

Voor AMP-pagina's (Accelerated Mobile Pages) heeft u een andere Analytics-tag nodig.

AMP (Accelerated Mobile Pages) is een opensource-indeling voor mobiele websites waarmee uw pagina's bijna onmiddellijk worden getoond op mobiele apparaten. AMP-pagina's lijken op HTML-pagina's en worden in alle browsers geladen. U kunt gtag.js alleen niet gebruiken op AMP-pagina's (Accelerated Mobile Pages). Daarom is er een andere Analytics-tag specifiek voor AMP.

Gebruikers-ID's worden willekeurig aangemaakt en opgeslagen in localStorage of cookies. De gebruikers-ID wordt gereset als de gebruiker cookies en lokale opslag wist. In Google Analytics 4 is IP-maskering niet nodig omdat IP-adressen niet worden vastgelegd of opgeslagen, dus de AMP-tag registreert standaard geen IP-adressen.

AMP-Analytics ondersteunt de Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Als de Google Analytics Opt-out Browser Add-on is geïnstalleerd, is gegevensverzameling door Analytics uitgeschakeld.

Met AMP-pagina's (Accelerated Mobile Pages) kunnen gebruikers tijdens dezelfde sessie werken met content van één uitgever op meerdere sites.

Vereisten

Als u Analytics op AMP-pagina's wilt gebruiken, moet u:

Mogelijkheden

Met AMP Analytics kunt u de volgende gegevens verzamelen:

• Paginagegevens: domein, pad, paginatitel
  • Gebruikersgegevens: client-ID, tijdzone
  • Browsergegevens: verwijzende URL, unieke paginaweergave-ID
  • Browsergegevens: schermhoogte, schermbreedte, user-agent
  • Interactiegegevens: paginahoogte en -breedte
  • Gebeurtenisgegevens
De mogelijkheden van Analytics voor AMP zijn momenteel beperkter dan bij de standaardversie van Analytics. In de loop der tijd worden er meer AMP-mogelijkheden toegevoegd.

Beperkingen

Het volgende wordt niet ondersteund:

• Beheer van instellingen voor de toestemmingsmodus
  • Dynamische, op UI-gebaseerde configuraties (Google-signalen, verbeterde conversies)
  • E-commercegebeurtenissen

Andere afwegingen

De Client-ID-API van Google AMP is onlangs gelanceerd om de gebruikersanalyse te verbeteren voor pagina's die worden weergegeven op uw domein en AMP-pagina's die worden weergegeven in Google-viewers. AMP-content wordt niet alleen supersnel weergegeven op uw eigen domein, maar AMP-content wordt ook rechtstreeks via Google-viewers weergegeven. Als u de Client-ID-API van Google AMP echter niet gebruikt, leidt het tonen van pagina's in ten minste twee contexten (in Google-viewers en op uw eigen site) tot meerdere ID's voor een enkele gebruiker die interactie heeft met uw content in deze twee (of meer) contexten.

Analyse van pagina's die wel en niet in het cachegeheugen staan

Als u een beter begrip wilt krijgen van de manier waarop gebruikers omgaan met AMP-pagina's in het cachegeheugen versus pagina's in uw eigen domein, kunt u de volgende instructies gebruiken om die gegevens via een aangepaste parameter naar Analytics te versturen:

1. Voeg de volgende config toe aan de Analytics-tag op uw AMP-pagina's:

vars: {
    'ampHost': '${ampdocHost}'
    }

2. Registreer de aangepaste parameter ampHost in Google Analytics 4 en start uw AMP-pagina opnieuw.