Accelerated Mobile Pages (AMP) ‐mittaus

Accelerated Mobile Pages ‑sivut vaativat oman Analytics-tagin

AMP (Accelerated Mobile Pages) on mobiiliverkkoon suunniteltu avoimen lähdekoodin sivun muoto, jonka avulla sivut latautuvat erittäin nopeasti mobiililaitteilla. AMP-sivut muistuttavat HTML-sivuja ja latautuvat kaikilla selaimilla. Gtag.js-tagia ei kuitenkaan voi käyttää AMP-sivuilla, joten AMP-sivuja varten on olemassa oma Analytics-tagi.

Käyttäjätunnisteet luodaan satunnaisesti ja tallennetaan joko localStorageen tai evästeisiin. Käyttäjätunniste nollataan, kun käyttäjä tyhjentää evästeet tai localStoragen. Google Analytics 4:ssä IP-osoitteiden piilottaminen ei ole välttämätöntä, sillä IP-osoitteita ei kirjata tai tallenneta, joten AMP-tagi ei oletusarvoisesti kirjaa IP-osoitteita missään tilanteessa.

AMP Analytics tukee Analyticsin käytön estävää laajennusta. Jos kyseinen laajennus asennetaan, Analytics-datankeruu poistetaan käytöstä.

AMP:n avulla käyttäjät voivat käyttää yksittäisen julkaisijan sisältöä useilla sivustoilla saman istunnon aikana.

Vaatimukset

Jotta voit käyttää Analyticsia AMP-sivuilla, sinun on noudatettava seuraavia ohjeita:

Ominaisuudet

AMP Analyticsin avulla voidaan kerätä seuraavaa dataa:

• sivua koskeva data, kuten verkkotunnus, polku ja sivun otsikko
  • käyttäjädata, kuten asiakastunnus ja aikavyöhyke
  • selausdata, kuten viittaava sivu ja yksilöllinen katselukerran tunnus
  • selaindata, kuten näytön korkeus, näytön leveys ja käyttäjäagentti
  • interaktioita koskeva data, kuten sivun korkeus ja sivun leveys
  • tapahtumadata.
AMP Analytics on tällä hetkellä ominaisuuksiltaan rajoitetumpi kuin tavallinen Analytics, mutta uusia AMP-ominaisuuksia lisätään myöhemmin.

Rajoitukset

Seuraavia ei tueta:

• suostumustilan asetusten hallinta
  • dynaamiset, UI-pohjaiset määritykset (Google-signaalit, laajennetut konversiot)
  • verkkokaupan tapahtumat.

Muita huomioita

Otimme äskettäin käyttöön Google AMP ‑asiakastunnuksen APIn, joka auttaa parantamaan verkkotunnuksessasi näkyneiden sivujen ja Googlen katseluohjelmissa näkyneiden AMP-sivujen käyttäjäanalyyseja. Sen lisäksi, että AMP-sisältöä julkaistaan todella nopeasti omassa verkkotunnuksessasi, AMP-sisältöä julkaistaan myös suoraan Googlen katseluohjelmissa. Jos et käytä Google AMP ‑asiakastunnuksen APIa, sivujen näkyminen vähintään kahdessa ympäristössä (Googlen katseluohjelmissa ja omalla sivustollasi) aiheuttaa kuitenkin sen, että yhteen käyttäjään, joka käyttää sisältöäsi näissä kahdessa (tai useammassa) kosketuspisteessä, liitetään useita tunnisteita.

Välimuistiin tallennettujen AMP-sivujen ja verkkotunnuksessa olevien AMP-sivujen käyttäjäanalyysit

Jos haluat saada entistä paremman käsityksen siitä, miten käyttäjät käyttävät välimuistiin tallennettuja AMP-sivuja ja omassa verkkotunnuksessasi olevia AMP-sivuja, voit lähettää oman parametrin avulla kyseisen datan Analyticsiin seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Lisää seuraava määritys AMP-sivujesi Analytics-tagiin:

vars: {
    'ampHost': '${ampdocHost}'
    }

2. Rekisteröi oma ampHost-parametri Google Analytics 4:ssä ja käynnistä AMP-sivu uudelleen.