[GA4] Mesurament d'Accelerated Mobile Pages (AMP)

Les pàgines Accelerated Mobile Pages necessiten una etiqueta de Google Analytics diferent

Accelerated Mobile Pages (AMP) és un format de pàgina de codi obert destinat al web per a mòbils que permet que les pàgines es renderitzin de manera gairebé instantània als dispositius mòbils. Les pàgines AMP són semblants a les pàgines HTML i es carreguen en qualsevol navegador. Tanmateix, no podeu utilitzar gtag.js a AMP, de manera que es proporciona una etiqueta d'Analytics diferent específicament per a aquest format.

Els identificadors d'usuari es generen de manera aleatòria i s'emmagatzemen a localStorage o bé a les galetes. Aquests identificadors es restableixen quan l'usuari esborra les galetes i l'emmagatzematge local. A Google Analytics 4, l'emmascarament d'IP no és necessari, ja que les adreces IP no es registren ni s'emmagatzemen; per tant, l'etiqueta AMP no registra mai adreces IP de manera predeterminada.

Analytics per a AMP és compatible amb el complement de desactivació de Google Analytics. Si s'instal·la el complement, es desactiva la recopilació de dades d'Analytics.

Accelerated Mobile Pages permet que els usuaris interaccionin amb el contingut d'un sol editor en diversos llocs web durant la mateixa sessió.

Requisits

Per utilitzar Analytics en pàgines AMP, heu de:

Capacitats

Analytics per a AMP permet recollir les dades següents:

• Dades de pàgines: domini, camí i títol de la pàgina
  • Dades d'usuaris: identificador de client i zona horària
  • Dades de navegació: URL de referència i identificador de pàgina visualitzada única
  • Dades de navegadors: amplada i alçada de la pantalla, i agent d'usuari
  • Dades d'interacció: amplada i alçada de la pàgina
  • Dades d'esdeveniment
Actualment, Analytics per a AMP té capacitats més limitades que la versió estàndard d'Analytics. S'aniran afegint capacitats AMP al llarg del temps.

Limitacions

No s'admet el següent:

• La gestió de la configuració del mode de consentiment
  • La configuració dinàmica basada en la IU (Google signals, conversions millorades)
  • Els esdeveniments de comerç electrònic

Consideracions addicionals

Recentment s'ha llançat l'API AMP Client ID de Google, que us permet millorar l'anàlisi d'usuaris en les pàgines difoses al vostre domini i en les pàgines AMP difoses als visualitzadors de Google. El contingut AMP, a més de difondre's a gran velocitat al vostre domini, també es difondrà directament mitjançant els visualitzadors de Google. Ara bé, si no feu servir l'API AMP Client ID de Google i feu que es difonguin pàgines en dos contextos com a mínim (als visualitzadors de Google i al vostre propi lloc web), es generaran diverses identitats per cada usuari únic que interaccioni amb el contingut en tots dos (o més) punts de contacte.

Anàlisi de pàgines desades a la memòria cau vs. no desades a la memòria cau

Si voleu entendre millor la manera com els usuaris interaccionen amb les pàgines AMP desades a la memòria cau en comparació de com ho fan amb les desades al vostre propi domini, podeu seguir les instruccions següents per enviar aquestes dades a Analytics mitjançant un paràmetre personalitzat.

1. Afegiu la configuració següent a l'etiqueta d'Analytics de les vostres pàgines AMP:

vars: {
    'ampHost': '${ampdocHost}'
    }

2. Registreu el paràmetre personalitzat ampHost a Google Analytics 4 i torneu a llançar la pàgina AMP.