[GA4] Konfigurer Google Analytics-øktsammenslåing for AMP

I denne artikkelen:

AMP-sider leveres via et AMP-bufferdomene som ikke er det samme som domenet for nettstedet ditt. Hvis du vil spore brukerens reise via en AMP-buffer og nettsidene dine, kan du bruke en AMP-tilknytning. Dette er en Analytics for AMP-funksjon som slår sammen økter med den aktuelle klient-ID-en for AMP som brukeridentifikator.

Med AMP Linker blir utgående linker fra AMP-buffersider tilføyd en klient-ID for AMP. Sidene merket med Google Analytics henter så inn klient-ID-en for AMP via nettadressens søkeparameter, og slår sammen brukerøkten til én økt med klient-ID-en for AMP som brukeridentifikator.

I denne artikkelen beskriver vi hvordan du kan knytte en AMP Linker til Google Analytics.

Sånn påvirker klient-ID-er for AMP dataene dine

Hvis klient-ID-er for AMP synkroniseres mellom en AMP-buffer og det opprinnelige nettstedsdomenet ditt, får du mer presise brukerberegninger, for eksempel varigheten av økten, fluktfrekvens og sider per økt. For at klient-ID-er for AMP skal være nyttige, bør data samles inn fra det samme Google Analytics-området.

Merk: Hvis klient-ID-er for AMP synkroniseres mellom en AMP-buffer og det opprinnelige nettstedsdomenet ditt, fører dette til at GA-brukeridentifikatorer som brukes i forbindelse med funksjoner som kohortanalyse, levetidsverdi og publikumsmålretting, tilbakestilles én gang. Dette kan føre til en merkbar, midlertidig svingning i data om nye brukere samt i relaterte rapporter.

Konfigurer AMP-tilknytningen

Gjør følgende for å konfigurere AMP Linker i Google Analytics:

1. Merk AMP-sidene dine.
  2. Merk også sidene som ikke er AMP-sider.

Trinn 1. Merk AMP-sider slik at de overfører parametere for AMP Linker

Legg til standard Google-taggen for AMP på AMP-landingssidene dine. Se over eksempelet nedenfor, og gjør disse endringene:

Erstatt MEASUREMENT_ID med tag-ID-en for Google Analytics-området du vil sende data til.

Hvis AMP-sidene dine ligger på et annet toppdomene eller underdomene enn de utgående linkene til nettstedet ditt, eller hvis AMP-sidene ikke ligger på et velkjent underdomene (f.eks. ikke på www., amp. eller m.), tar du med en konfigurasjon for tilknytning som vist nedenfor. Legg til domenet AMP-sidene dine ligger på, samt eventuelle domener for de aktuelle utgående linkene.

<amp-analytics type="gtag" data-credentials="include">
<script type="application/json">
{
  "vars": {
    "gtag_id": "MEASUREMENT_ID",
    "linker": {
      "domains": ["example.com", "example2.com"]
    }
    ,
    "config": {
      "MEASUREMENT_ID": {
        "groups": "default"
      }
    }
  }
}
</script>
</amp-analytics>
Merk: I gtag_id kan du oppgi ID-en fra et hvilket som helst Google-produkt (f.eks. Google Ads eller Search Ads 360) du bruker på AMP-sidene, men du må begrense deg til ID-en for ett Google-produkt i gtag_id-feltet.
Viktig: Google Tag Manager for AMP har foreløpig ikke støtte for Google Analytics 4. Hvis du vil bruke AMP med Google Analytics 4, må du legge til AMP-kodebiten manuelt. Finn ut mer.

Trinn 2. Merk sidene som ikke er AMP-sider, slik at de kan lese parametere for AMP Linker

Legg til kodebiten gtag.js på sidene som ikke er AMP-sider. Du kan se et eksempel på en slik kodebit nedenfor:

• Erstatt MEASUREMENT_ID med tag-ID-en for Google Analytics-området du vil sende data til.
  • Men hvis AMP-sidene dine ligger på et annet toppdomene eller underdomene enn de utgående linkene til nettstedet ditt, eller hvis AMP-sidene ikke ligger på et velkjent underdomene (f.eks. ikke på www., amp. eller m.), tar du med en konfigurasjon for tilknytning som vist nedenfor. Legg til domenet AMP-sidene dine ligger på, samt eventuelle domener for de aktuelle utgående linkene.
<!-- Google tag (gtag.js) -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=MEASUREMENT_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('set', 'linker', {
    'domains': ['example.com', 'example2.com']
  });
  gtag('js', new Date());
  gtag('config', 'MEASUREMENT_ID');
</script>

Bekreftelse av konfigurasjonen

Få bekreftet at Google-klient-ID-en for AMP er den samme for både AMP-sider og andre sider.

Alternativ 1: Få dette bekreftet via testverktøyet for AMP-tagger

Bruk testverktøyet for AMP-tagger, og skriv inn AMP-nettadressen du vil teste.

Merk: Testverktøyet for AMP-tagger er et automatisk testverktøy som simulerer en flyt fra AMP-siden som vises i visningsprogrammet, via en link til den neste siden. Dette verktøyet kan brukes som en pekepinn og får kanskje ikke tatt høyde for alle testscenarioer (f.eks. hvis AMP-siden har linker til ulike domener eller underdomener). Bruk alternativet nedenfor til manuell testing.

Alternativ 2: Få dette bekreftet via utviklerverktøyene i Chrome

1. Åpne Google Chrome-nettleseren i inkognitomodus. Slå på mobilemulatoren i utviklerverktøyene for Chrome.
  2. Skriv inn et søkeord på google.com som gjør at en av AMP-sidene på nettstedet ditt returneres. Klikk så på søkeresultat for AMP-siden din, som skal vises via Googles AMP-buffer og i AMP-visningsprogrammet for Google Søk.
    • Merk: Hvis siden din ennå ikke er tilgjengelig via Google-søkeresultatene, kan du fortsatt teste om øktsammenslåingen fungerer. Dette gjør du ved å gå til verktøyet AMP-test, ta en forhåndstitt på søkeresultatet og følge fremgangsmåten du finner nedenfor, forutsatt at Google kan indeksere siden.
  3. Finn Google Analytics-nettverksforespørselen for AMP-sidevisningen ved å gå til Network-fanen (nettverk) i utviklerverktøyene for Chrome og skrive inn collect (samle inn) i Filter-feltet.
  4. Finn og velg nettverksforespørselen som går til www.google-analytics.com. Finn klient-ID-en under «Headers» (hoder)-fanen for forespørselen ved å rulle til søkestrengparameterne. Noter ned cid-parameteren.
  5. Når AMP-siden leveres av AMP-visningsprogrammet, skal cid-formatet være en base64-streng på 64 tegn:
  6. Klikk på Clear (tøm) for å slette nettverksforespørslene.
  7. For å bekrefte at du har valgt å bruke sider som ikke er AMP-sider, må du bekrefte at den samme cid-parameteren brukes selv om du navigerer til en side som ikke er en AMP-side. Du kan gjøre dette ved å klikke på en link på AMP-siden din som går til en side som ikke er en AMP-side, men som fortsatt leveres via domenet ditt. Du kan finne klient-ID-en ved igjen å filtrere etter collect-strengen (samle inn). Velg en hvilken som helst nettverksforespørsel som går til www.google-analytics.com. Kontrollér at cid-søkeparameterverdien samsvarer med verdien du oppga i trinn 5.

Begrensninger

• Det er ikke mulig med øktsammenslåing via AMP Linker dersom en førstegangsbruker lukker AMP-siden og ikke går videre til den neste siden. Dette kommer av at øktsammenslåing fungerer ved at klient-ID-en for AMP-sider tilføyes i den aktuelle linken.