Google Analytics ‑istuntojen yhdistämisen käyttöönotto AMP:lle

Sisällys:

AMP-sivut näkyvät AMP-välimuistin verkkotunnuksen kautta. Tämä ei ole sama kuin sivustosi verkkotunnus. Voit seurata käyttäjän reittiä AMP-välimuistissa ja sivustosi sivuilla käyttämällä AMP-linkitin-nimistä amp-analytics-ominaisuutta, joka yhdistää käyttäjän istunnot käyttämällä AMP-asiakastunnusta käyttäjän tunnisteena.

AMP-linkitin lisää AMP-asiakastunnuksen AMP-välimuistiin tallennetuilta sivuilta lähteviin linkkeihin. Google Analytics ‑tagin sisältävät sivut noutavat tämän jälkeen AMP-asiakastunnuksen URL-kyselyparametrista ja liittävät käyttäjän istunnon käyttämällä AMP-asiakastunnusta käyttäjän tunnisteena.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa AMP-linkittimen käyttöön Google Analyticsin avulla.

Miten AMP-asiakastunnus vaikuttaa dataasi?

Kun synkronoit AMP-asiakastunnukset AMP-välimuistin ja alkuperäisen sivuston verkkotunnuksen välillä, saat käyttöösi entistä tarkempia käyttäjämittareita, joita ovat esimerkiksi istunnon kesto, välitön poistuminen prosenteissa ja istuntokohtainen sivumäärä. Huomaa, että data on kerättävä samasta Google Analyticsin omaisuudesta, jotta AMP-asiakastunnusten käytöstä on hyötyä.

Huom. AMP-asiakastunnusten synkronointi AMP-välimuistin ja alkuperäisen sivuston verkkotunnuksen välillä johtaa GA-käyttäjätunnisteiden kertaluonteiseen resetointiin. Näitä tunnisteita käytetään kohorttianalyysin, elinkaariarvon ja yleisökohdistuksen kaltaisten ominaisuuksien yhteydessä. Tämä voi aiheuttaa huomattavaa tilapäistä vaihtelua Uudet käyttäjät ‑mittarissa ja siihen liittyvissä raporteissa.

AMP-linkittimen määrittäminen

Voit ottaa AMP-linkittimen käyttöön Google Analyticsin avulla seuraavasti:

1. Taggaa AMP-sivusi.
  2. Taggaa muut kuin AMP-sivusi.

Vaihe 1. Taggaa AMP-sivusi, jotta AMP-linkittimen parametrit välitetään

Lisää oletusarvoinen AMP-sivujen Google-tagi AMP-laskeutumissivuillesi. Katso alla oleva esimerkkikoodinpätkä ja tee siihen seuraavat muutokset:

Korvaa MEASUREMENT_ID sen Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden seurantatunnuksella, johon haluat lähettää dataa.

Jos AMP-sivujasi hostataan eri ylätason verkkotunnuksessa kuin sivustollesi johtavia linkkejä tai jos AMP-sivut eivät ole tunnetussa aliverkkotunnuksessa (kuten www., amp. tai m.), sisällytä halutessasi koodiin linker-määritys alla kuvatulla tavalla. Lisää verkkotunnus, jossa AMP-sivua hostataan, sekä mahdollisten lähtevien linkkien verkkotunnukset.

<amp-analytics type="gtag" data-credentials="include">
<script type="application/json">
{
  "vars": {
    "gtag_id": "MEASUREMENT_ID",
    "linker": {
      "domains": ["example.com", "example2.com"]
    }
    ,
    "config": {
      "MEASUREMENT_ID": {
        "groups": "default"
      }
    }
  }
}
</script>
</amp-analytics>
Huom. Voit asettaa gtag_id-kentän tunnuksen mistä tahansa Google-tuotteesta (esim. Google Adsista tai Search Ads 360:stä), jota käytät AMP-sivuillasi. Käytä gtag_id-kentässä kuitenkin vain yhden Google-tuotteen tunnusta.
Tärkeää: Google Tag Manager AMP:lle ei tällä hetkellä tue Google Analytics 4:ää. Jos haluat käyttää AMP:tä Google Analytics 4:n kanssa, sinun on lisättävä AMP-koodinpätkä manuaalisesti. Lue lisää

Vaihe 2. Taggaa muut kuin AMP-sivusi, jotta AMP-linkittimen parametrit luetaan

Sisällytä gtag.js-koodinpätkä muille kuin AMP-sivuillesi. Näet esimerkkikoodinpätkän alempana.

• Korvaa MEASUREMENT_ID sen Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden seurantatunnuksella, johon haluat lähettää dataa.
  • Jos AMP-sivujasi hostataan eri ylätason verkkotunnuksessa kuin sivustollesi johtavia linkkejä tai jos AMP-sivut eivät ole tunnetussa aliverkkotunnuksessa (kuten www., amp. tai m.), sisällytä halutessasi koodiin linker-määritys alla kuvatulla tavalla. Lisää verkkotunnus, jossa AMP-sivua hostataan, sekä mahdollisten lähtevien linkkien verkkotunnukset.
<!-- Google-tagi (gtag.js) -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=MEASUREMENT_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('set', 'linker', {
    'domains': ['example.com', 'example2.com']
  });
  gtag('js', new Date());
  gtag('config', 'MEASUREMENT_ID');
</script>

Käyttöönoton vahvistus

Vahvista, että AMP-sivuilla ja muilla kuin AMP-sivuilla on sama Googlen AMP-asiakastunnus.

Vaihtoehto 1: Tee vahvistus AMP Tag Test ‑työkalun avulla

Lisää testattava AMP-sivun URL-osoite AMP Tag Test ‑työkaluun.

Huom. AMP Tag Test ‑työkalu on automaattinen testaustyökalu, joka simuloi siirtymistä katseluohjelman kautta näkyneeltä AMP-sivulta linkin kautta seuraavalle sivulle. Työkalua tulisi käyttää vain apuna, eikä se välttämättä ota huomioon kaikkia testitilanteita (esim. jos AMP-sivulla on linkkejä eri verkkotunnuksiin tai aliverkkotunnuksiin). Käytä manuaaliseen testaukseen alla olevaa vaihtoehtoa.

Vaihtoehto 2: Tee vahvistus Chrome Developer Toolsin avulla

1. Avaa Google Chrome ‑selain incognito-tilassa. Ota mobiiliemulaatio käyttöön Chrome Developer Toolsista.
  2. Lisää google.comiin hakulauseke, joka palauttaa sivustosi AMP-sivun. Klikkaa sitten AMP-sivusi hakutulosta. Sivun tulisi latautua Googlen AMP-välimuistista ja näkyä Google Haun AMP-katseluohjelmassa.
    • Huom. Jos sivusi ei vielä näy Google-hakutuloksissa, voit testata istuntojen yhdistämisen toimivuutta siirtymällä AMP-testityökaluun, josta näet hakutuloksen esikatselun, ja seuraamalla sen jälkeen alla olevia ohjeita. Tämä edellyttää kuitenkin, että sivu on Googlen indeksoitavissa.
  3. Etsi AMP-sivun katselukertaan liittyvä Google Analyticsin verkkopyyntö siirtymällä Chrome Developer Toolsin Network-välilehdelle ja lisäämällä Filter-kenttään collect.
  4. Etsi ja valitse mikä tahansa verkkopyyntö, joka ohjaa sivulle www.google-analytics.com. Etsi pyynnön Headers-välilehdeltä asiakastunnus vierittämällä "Query String Parameters" ‑kohtaan. Tutki cid-parametria.
  5. Jos AMP-sivu näkyy AMP-katseluohjelmassa, cid-parametrin tulee olla 64 merkin pituinen base64-merkkijono:
  6. Tyhjennä verkkopyynnöt valitsemalla Clear.
  7. Vahvista, että muiden kuin AMP-sivujen asetukset on valittu oikein, varmistamalla, että sama cid-parametri säilyy, kun siirryt muulle kuin AMP-sivulle. Voit tehdä tämän klikkaamalla mitä tahansa AMP-sivullasi olevaa linkkiä, joka johtaa verkkotunnuksessasi olevalle tavalliselle sivulle. Etsi asiakastunnus suodattamalla merkkijono "collect" uudelleen näkyviin. Valitse mikä tahansa verkkopyyntö, joka ohjaa sivulle www.google-analytics.com. Tarkista, että cid-kyselyparametrin arvo vastaa vaiheessa 5 löytämääsi arvoa.

Rajoitukset

• Istuntojen yhdistäminen AMP-linkittimen avulla ei onnistu, jos uusi käyttäjä sulkee AMP-sivun siirtymättä seuraavalle sivulle, koska istuntojen yhdistäminen perustuu linkkien täydentämiseen.