[GA4] Konfigurer samling af Google Analytics-sessioner for AMP

I denne artikel kan du læse om følgende:

AMP-sider vises fra et AMP-cachedomæne, som er forskelligt fra dit websitedomæne. For at spore en brugerrejse på tværs af en AMP-cache og siderne på dit website kan du bruge et AMP-link, som er en amp-analytics-funktion, der samler brugersessioner med AMP Client-ID som bruger-id.

AMP-links mærker udgående links fra AMP-cachesider med et AMP Client-ID. Sider, der er tagget med Google Analytics, henter derefter AMP Client-ID'et fra parameteren for webadresseforespørgslen og fletter brugersessionen med AMP Client-ID'et som bruger-id.

I denne artikel kan du læse mere om de trin, der er nødvendige for at konfigurere AMP-link med Google Analytics.

Sådan påvirker AMP Client-ID dine data

Synkronisering af AMP Client-ID'er mellem et AMP-cachedomæne og dit oprindelige websitedomæne resulterer i mere nøjagtige brugermetrics, f.eks. Sessionsvarighed, Afvisningsprocent og Sider pr. session. Bemærk! Hvis AMP Client-ID'et skal være nyttigt, skal dataene indsamles med den samme Google Analytics-ejendom.

Bemærk! Synkronisering af AMP Client-ID'er mellem AMP-cachedomænet og dit oprindelige domæne resulterer i en engangsnulstilling af eksisterende Google Analytics-bruger-id'er, der bruges til funktioner såsom Kohorteanalyse, Levetidsværdi og Målretning efter målgruppe. Dette kan resultere i et mærkbart midlertidigt udsving i metrics for nye brugere og relaterede rapporter.

Sådan konfigurerer du AMP-link

Du kan konfigurere AMP-link med Google Analytics i tre trin:

1. Tag dine AMP-sider
  2. Tag dine ikke-AMP-sider

Trin 1. Tag dine AMP-sider, så de overfører AMP-link-parametre

Føj standard-Google-tagget til AMP på dine AMP-landingssider. Se eksempelkodestykket nedenfor, og foretag følgende ændringer:

Erstat MEASUREMENT_ID med tag-id'et for den Google Analytics-ejendom, du vil sende data til

Hvis dine AMP-sider hostes på et andet domæne på topniveau end udgående links til dit website, eller hvis AMP-siderne ikke er på et velkendt underdomæne (dvs. ikke på www., amp., m.), skal du desuden inkludere en link-konfiguration, som det er vist nedenfor. Tilføj det domæne, som AMP-siden hostes på, samt domæner for eventuelle udgående links.

<amp-analytics type="gtag" data-credentials="include">
<script type="application/json">
{
  "vars": {
    "gtag_id": "MEASUREMENT_ID",
    "linker": {
      "domains": ["example.com", "example2.com"]
    }
    ,
    "config": {
      "MEASUREMENT_ID": {
        "groups": "default"
      }
    }
  }
}
</script>
</amp-analytics>
Bemærk! Du kan for gtag_id angive id'et for et vilkårligt Google-produkt (f.eks. Google Ads eller Search Ads 360), som du bruger på dine AMP-sider,  men du kan kun bruge et id fra ét Google-produkt i feltet gtag_id.
Vigtigt! Google Tag Manager til AMP understøtter i øjeblikket ikke Google Analytics 4. Hvis du vil bruge AMP sammen med Google Analytics 4, skal du tilføje AMP-kodestykket manuelt. Få flere oplysninger.

Trin 2. Tag dine ikke-AMP-sider til at læse AMP-link-parametre

Inkluder kodestykket gtag.js på dine ikke-AMP-sider. Se eksempelkodestykket nedenfor:

• Erstat MEASUREMENT_ID med tag-id'et for den Google Analytics-ejendom, du vil sende data til
  • Hvis dine AMP-sider hostes på et andet domæne på topniveau end udgående links til dit website, eller hvis AMP-siderne ikke er på et velkendt underdomæne (dvs. ikke på www., amp., m.), skal du desuden inkludere en link-konfiguration, som det er vist nedenfor. Tilføj det domæne, som din AMP-side hostes på, samt domæner for eventuelle udgående links.
<!-- Google tag (gtag.js) -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=MEASUREMENT_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('set', 'linker', {
    'domains': ['example.com', 'example2.com']
  });
  gtag('js', new Date());
  gtag('config', 'MEASUREMENT_ID');
</script>

Verificering af konfiguration

Verificer, at Google AMP Client-ID'et matcher mellem AMP- og ikke-AMP-sider.

Mulighed 1: Verificer via værktøjet til test af APM-tags

Brug værktøjet til test af AMP-tags, og angiv den AMP-webadresse, der skal testes.

Bemærk! Værktøjet til test af AMP-tags er et automatisk testværktøj, der simulerer et flow fra AMP-siden, som vises via seeren, til et link til den næste side. Dette værktøj skal bruges som en vejledning, og det er ikke sikkert, at det indeholder alle testscenarier (f.eks. hvis AMP-siden har links til forskellige domæner eller underdomæner). Brug valgmuligheden nedenfor til manuelle tests.

Mulighed 2: Verificer via Udviklerværktøjer i Chrome

1. Åbn Google Chrome-browseren i inkognitotilstand. Aktivér mobilemulatoren i Udviklerværktøjer i Chrome.
  2. Angiv en søgeforespørgsel på google.dk, der viser en AMP-side for dit website, og klik på et søgeresultat for din AMP-side, som skal vises via Google AMP-cachen og vises i AMP-visningsprogrammet for Google Søgning
    • Bemærk! Hvis din side endnu ikke er tilgængelig via Google-søgeresultater, kan du stadig teste, at samlingen af sessioner fungerer, ved at gå til AMP-testværktøjet for at se en forhåndsvisning af søgeresultatet og følge de trin, der nævnes, hvis blot siden kan indekseres af Google.
  3. Find Google Analytics-netværksanmodningen for AMP-sidevisningen: Gå til fanen Netværk i Chrome Udviklerværktøjer, og angiv "collect" i feltet Filter.
  4. Find og vælg den netværksanmodning, der går til www.google-analytics.com. På fanen Overskrifter kan du finde Client-ID'et ved at rulle til Parametre for forespørgselsstreng. Notér cid-parameteren.
  5. Når AMP-siden vises af AMP-visningsprogrammet, skal formatet cid være en base64-streng på 64 tegn:
  6. Klik på Ryd for at rydde netværksanmodningerne.
  7. Hvis du vil verificere, at du har tilvalgt dine ikke-AMP-sider, skal du bekræfte, at den samme cid-parameter fortsætter, når du navigerer til en ikke-AMP-side. Det gør du ved at klikke på et link på din AMP-side, der går til en ikke-AMP-side, der vises fra dit domæne. For at finde Client-ID'et skal du igen filtrere efter strengen "collect". Vælg en netværksanmodning, der går til www.google-analytics.com. Tjek, at cid-forespørgselsparameterværdien matcher den værdi, du registrerede i trin 5.

Begrænsninger

• Samling af sessioner via AMP-link fungerer ikke, hvis en førstegangsbruger lukker AMP-siden uden at navigere til den næste side, da samling af sessioner fungerer via linkoprettelse.