[GA4] Google Analytics 4-data saknas i Google Ads

Felsökningssteg när du har länkat Google Ads och Google Analytics 4 men inte ser Analytics-data i Google Ads

Efter att du har länkat ditt Google Ads-konto till din Google Analytics 4-egendom bör Ads-data bli tillgänglig i Analytics inom 48 timmar. Du måste dock vidta ytterligare åtgärder för att kunna använda konverteringar och målgrupper från Analytics i Google Ads.

Google Ads-data saknas i Analytics

Om du saknar Analytics-data i Google Ads och saknar Google Ads-data i Analytics kan du börja med att felsöka den Google Ads-data som saknas i Analytics.

Google Ads-data saknas i Google Analytics 4-egendom

Analytics-konverteringar saknas i Google Ads

Innan du kan använda Analytics-konverteringar i Google Ads måste du importera dem. Endast Analytics-konverteringar som är relaterade till Google Ads-kampanjer importeras. Om din Analytics-data till exempel innehåller konverteringar från direkttrafik eller kampanjer utanför Google Ads importeras inte de konverteringarna.

Importera konverteringar till Google Ads

Analytics-målgrupper saknas i Google Ads

Om du vill felsöka Analytics-målgrupper som saknas i Google Ads kan du läsa:

Anledningar till att dina målgrupper kanske inte fylls i Google Ads