[GA4] Hendelsesparametere

Hendelsesparametere er tilleggsdata om brukerinteraksjoner i apper og/eller på nettsteder og gir nyttig informasjon om og kontekst i forbindelse med interaksjonene.

Ved å bruke dataene fra en hendelsesparameter kan du virkelig gå brukeratferd etter i sømmene. Ut fra en hendelsesparameter kan du for eksempel se akkurat hvilke videoer som ble spilt av, hvilke knapper som ble trykket på, eller hvilke produkter som ble lagt i handlekurven.

Når du bør legge til hendelsesparametere

Automatisk innsamlede hendelser, for eksempel «click» (klikk), har hendelsesparametere som oppdateres med data fra appen din og/eller nettstedet ditt. Hendelsesparameterne for klikkhendelsen oppdateres automatisk når brukeren klikker på en link eller knapp, slik at du kan sjekke hva hen klikket på.

Vi har dessuten en liste over hendelsesparametere du bør konfigurere når du legger til anbefalte hendelser i appen eller på nettstedet. Via disse hendelsesparameterne får du tilgang til forhåndsdefinerte dimensjoner og beregninger du kan bruke i rapporter og målgrupper.

Merk: Se mer informasjon om hendelsesparameterne for automatisk innsamlede og anbefalte hendelser og hvordan hver parameter oppdaterer en dimensjon eller beregning i Google Analytics, i artikkelen om Google Analytics-hendelsesparametere.

Og når du konfigurerer en anbefalt eller egendefinert hendelse, kan du legge til egendefinerte hendelsesparametere for å finne ut mer om interaksjonen. Når du for eksempel konfigurerer den anbefalte hendelsen «search» (search), kan du legge til den egendefinerte hendelsesparameteren «search_location» for å identifisere hvilken søkefunksjon folk brukte på nettstedet.

Slik legger du til hendelsesparametere

Bruk nøkkelverdi-par for å legge til hendelsesparametere. Verdien til venstre i paret er parameteren, mens den til høyre er parameterverdien. Du kan for eksempel vurdere å bruke den anbefalte gtag.js-hendelsen som kalles «level_end» (slutten av nivå):

gtag("event", "level_end", {
  level_name: "Eventyret begynner …",
  success: true
});

Hendelsen ovenfor har to hendelsesparametere:

• «level_name» beskriver navnet på nivået spilleren nådde slutten av
  • «success» (fullført) angir om nivået ble fullført eller ikke.

Hvis du for eksempel legger til koden ovenfor i JavaScript-innholdet på nettstedet ditt, sendes hendelsen og de tilhørende parameterne automatisk til Google Analytics.

Hendelsesparametere vs. dimensjoner og beregninger

Hendelsesparametere brukes til å samle inn data fra apper eller nettsteder.

Dataene fra hendelsesparametere blir plottet inn i dimensjoner og beregninger. Disse dimensjonene og beregningene er tilgjengelige i rapporter, i utforskninger og på andre plattformer i Google Analytics, slik at du kan analysere dataene ut fra hendelsesparametere.

Du kan med andre ord bruke hendelsesparametere til å samle inn data, mens du kan analysere dataene med dimensjoner og beregninger.