[GA4] Gebeurtenisparameters

Een gebeurtenisparameter is een aanvullend type gegevens over een gebruikersinteractie op een website en/of in een app en biedt waardevolle context en informatie over de interactie.

Door de gegevens van een gebeurtenisparameter te gebruiken, kunt u het gebruikersgedrag zeer gedetailleerd analyseren. U kunt bijvoorbeeld een gebeurtenisparameter gebruiken om precies te bepalen welke video's zijn bekeken, op welke knoppen is geklikt en welke producten in een winkelwagen zijn geplaatst.

Wanneer u gebeurtenisparameters moet toevoegen

Automatisch verzamelde gebeurtenissen, zoals Klik, hebben gebeurtenisparameters die worden geüpdatet met gegevens van uw website en/of app. De gebeurtenisparameters voor de klikgebeurtenis worden automatisch geüpdatet als een gebruiker op een knop of link klikt, zodat u weet waar een gebruiker op heeft geklikt.

We bieden ook een lijst van gebeurtenisparameters die u moet instellen als u aanbevolen gebeurtenissen aan uw website en/of app toevoegt. Met deze gebeurtenisparameters krijgt u toegang tot vooraf ingestelde dimensies en statistieken die u in rapporten en doelgroepen kunt gebruiken.

Opmerking: Ga naar Google Analytics-gebeurtenisparameters voor meer informatie over de gebeurtenisparameters voor automatisch verzamelde en aanbevolen gebeurtenissen, en hoe elke parameter een dimensie of statistiek in Google Analytics updatet.

Als u een aanbevolen of aangepaste gebeurtenis instelt, kunt u ook aangepaste gebeurtenisparameters toevoegen, zodat u meer informatie over de interactie krijgt. Als u bijvoorbeeld de aanbevolen gebeurtenis Zoeken instelt, kunt u de aangepaste gebeurtenisparameter search_location toevoegen om vast te stellen welke zoekfunctie iemand heeft gebruikt op uw website.

Gebeurtenisparameters toevoegen

Gebruik sleutel/waarde-paren om een gebeurtenisparameter toe te voegen. De waarde aan de linkerkant van het paar is de parameter en de waarde aan de rechterkant is de waarde van de parameter. Voorbeeld: de aanbevolen gtag.js-gebeurtenis met de naam level_end:

gtag("event", "level_end", {
  level_name: "The journey begins...",
  success: true
});

De gebeurtenis hierboven bevat 2 gebeurtenisparameters:

• level_name beschrijft de naam van het level dat de speler tot het eind heeft uitgespeeld.
  • success geeft aan of het level met succes is afgerond.

Als u de code hierboven toevoegt aan het JavaScript van uw website, worden de gebeurtenis en de bijbehorende parameters automatisch naar Google Analytics gestuurd.

Gebeurtenisparameters versus dimensies en statistieken

Gebeurtenisparameters worden gebruikt om gegevens van een website of app te verzamelen.

De gegevens van gebeurtenisparameters worden gekoppeld aan dimensies en statistieken. Deze dimensies en statistieken zijn beschikbaar in rapporten, verkenningen en andere platforms in Google Analytics, zodat u de gegevens van gebeurtenisparameters kunt analyseren.

Met andere woorden: met gebeurtenisparameters kunt u gegevens verzamelen, terwijl u met dimensies en statistieken de gegevens kunt analyseren.