[GA4] Hændelsesparametre

En hændelsesparameter indeholder yderligere data om en brugerinteraktion på et website og/eller i en app, så du kan få adgang til nyttige oplysninger om interaktionen og dens kontekst.

Ved hjælp af dataene fra en hændelsesparameter kan du få meget detaljerede oplysninger om brugeradfærd. Du kan f.eks. bruge en hændelsesparameter til at få præcise oplysninger om, hvilke videoer der er blevet set, hvilke knapper der er blevet klikket på, eller hvilke produkter der er blevet lagt i kurven.

Hvornår bør du tilføje hændelsesparametre?

Automatisk indsamlede hændelser, f.eks. hændelsen "click", omfatter hændelsesparametre, der opdateres med data fra dit website og/eller din app. Hændelsesparametrene for klikhændelsen opdateres automatisk, når en bruger klikker på en knap eller et link, så du kan finde ud af, hvad vedkommende har klikket på.

Vi har også udarbejdet en liste over hændelsesparametre, du bør konfigurere, når du tilføjer anbefalede hændelser på dit website og/eller i din app. Via disse hændelsesparametre får du adgang til foruddefinerede dimensioner og metrics, som kan bruges i forbindelse med rapporter og målgrupper.

Bemærk! Se Google Analytics-hændelsesparametre for at få oplysninger om hændelsesparametrene for automatisk indsamlede og anbefalede hændelser, og hvordan hver parameter opdaterer en dimension eller metrics i Google Analytics.

Når du opretter og konfigurerer en anbefalet eller tilpasset hændelse, kan du tilføje tilpassede hændelsesparametre for at få flere oplysninger om interaktionen. Hvis du f.eks. opretter og konfigurerer den anbefalede hændelse "search", kan du tilføje den tilpassede hændelsesparameter "search_location" for at finde ud af, hvilken søgefunktion brugeren har benyttet på dit website.

Sådan tilføjer du hændelsesparametre

Du skal bruge nøgleværdipar for at tilføje en hændelsesparameter. Værdien til venstre i nøgleværdiparret er parameteren, og værdien til højre er parameterværdien. Lad os bruge følgende anbefalede gtag.js-hændelse ("level_end") som eksempel:

gtag("event", "level_end", {
  level_name: "The journey begins...",
  success: true
});

Ovenstående hændelse omfatter to hændelsesparametre:

• "level_name" er betegnelsen for det niveau, som spilleren er nået til slutningen af
  • "success" angiver, om kriterierne for fuldførelse af niveauet er opfyldt

Hvis du eksempelvis føjer ovenstående kode til JavaScript-koden på dit website, sendes hændelsen og de tilhørende parametre automatisk til Google Analytics.

Hændelsesparametre i forhold til dimensioner og metrics

Hændelsesparametre bruges til at indsamle data fra et website eller en app.

Dataene fra hændelsesparametre overføres til dimensioner og metrics. Disse dimensioner og metrics er tilgængelige i rapporter, udforskninger og andre platforme i Google Analytics, så du kan analysere dataene ud fra hændelsesparametre.

Med andre ord giver hændelsesparametre dig mulighed for at indsamle data, mens dimensioner og metrics giver dig mulighed for at analysere dataene.