[GA4] Comparar els informes d'Analytics i les dades exportades a BigQuery

Informació sobre com es poden comparar les dades de Google Analytics 4 amb les dades exportades a BigQuery a fi de poder identificar i resoldre les discrepàncies

Si exporteu dades d'Analytics a BigQuery, és possible que de tant en tant observeu algunes diferències entre els informes de GA4 i BigQuery. Resoleu les causes habituals de les discrepàncies, corregiu-les i compareu les dades amb precisió.

Contingut d'aquest article:

Per assegurar-vos que consulteu les dades adequades, verifiqueu que Analytics i BigQuery estiguin enllaçats i que el projecte de BigQuery sigui correcte.

1. A Administració, a Enllaços de productes, feu clic a Enllaços de BigQuery.
  2. Cerqueu la fila de l'enllaç i assegureu-vos que l'identificador de projecte coincideixi amb el del projecte de BigQuery en què voleu comparar dades.

Si no veieu una fila d'un enllaç, seguiu les instruccions per configurar BigQuery Export.

Assegurar-se que la configuració coincideixi

És normal que hi hagi algunes discrepàncies entre les dades d'Analytics i les de BigQuery; es deuen a les diferències entre les dades disponibles per a cada sistema. Per saber si les diferències indiquen un possible problema, comproveu aquestes opcions de configuració abans de comparar les dades.

Establir la identitat per als informes en Identificador de dispositiu

A GA4 hi ha disponibles quatre espais d'identitat per als informes. Tanmateix, GA4 només exporta les dades a BigQuery en funció de l'identificador de dispositiu. Si heu establert una altra identitat per als informes a GA4, la comparació amb BigQuery serà imprecisa.

Quan compareu les dades, canvieu l'identificador d'informe per l'identificador de dispositiu i, un cop hàgiu acabat, torneu a canviar-lo per una altra identitat. L'opció que trieu no afectarà la recollida ni el processament de les dades. Podeu canviar d'una opció a l'altra sempre que vulgueu sense que això afecti les dades de manera permanent.

Establiu la identitat per als informes de la vostra propietat.

Verificar que les zones horàries coincideixin

Si BigQuery i Analytics s'han definit en diferents zones horàries, és possible que estigueu comparant dades de períodes de temps diferents sense saber-ho. Assegureu-vos que la zona horària de les dades exportades a BigQuery sigui la mateixa que la de la propietat de Google Analytics.

Comprovar la zona horària a Analytics
  1. A Administració, a Propietat, feu clic a Detalls de la propietat.
  2. Cerqueu la zona horària dels informes.
Comprovar la zona horària a BigQuery
  1. Obriu el projecte de BigQuery que està connectat al vostre compte d'Analytics.
  2. Seleccioneu el conjunt de dades d'analítica.
  3. Seleccioneu la taula events_.
  4. Aneu a la pestanya Detalls.
  5. A Informació de la taula, cerqueu Marca de temps la creació. La zona horària es mostra al final de la marca de temps. Per exemple, a la marca de temps 23 d'abril de 2023, 12:44:54 UTC-7 "UTC-7" representa la zona horària.

Comprovar si s'exclouen de l'exportació fluxos de dades o esdeveniments

1. A Administració, a Enllaços de productes, feu clic a Enllaços de BigQuery.
  2. Feu clic a la fila del projecte de BigQuery enllaçat.
  3. A Configuracions de dades, seleccioneu Configura els fluxos de dades i els esdeveniments.
  4. A Fluxos de dades per exportar, comproveu si s'estan exportant tots els fluxos de dades de la propietat. Si no és així, anoteu els que falten.
  5. A Esdeveniments que cal excloure, comproveu si s'exclouen esdeveniments de l'exportació. Si se n'exclouen, anoteu-los.

Si s'exclouen fluxos de dades o esdeveniments, heu de crear una exploració amb un filtre coincident a GA4 per comparar les dades.

Comparar les dades d'Analytics i de BigQuery

Compareu el nombre total de files d'esdeveniments exportades a BigQuery en un sol dia amb el nombre total d'esdeveniments de GA4 en la mateixa data.

S'espera una discrepància del 2% al 5% entre el recompte total d'esdeveniments d'Analytics i el de BigQuery.

Trobar el recompte total d'esdeveniments a Analytics

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Al menú de l'esquerra, seleccioneu Informes Informes.
  3. A l'esquerra, feu clic a Implicació > Esdeveniments.
  4. Ajusteu l'interval de dates de l'informe en funció del dia que voleu comparar.
  5. A la columna Recompte d'esdeveniments, cerqueu el recompte total d'esdeveniments a sobre de la primera fila.

Si s'exclouen de l'informe fluxos de dades o esdeveniments, heu de crear una exploració amb un filtre coincident per trobar el recompte d'esdeveniments.

Creeu una exploració amb filtres per trobar el recompte d'esdeveniments a Analytics.
  1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. A l'esquerra, feu clic a  Explora.
  1. A la part superior de la pantalla, seleccioneu la plantilla Format lliure.
  2. Ajusteu l'interval de dates de l'exploració en funció del dia que voleu comparar.
  3. A Dimensions, seleccioneu Nom de l'esdeveniment i Nom del flux de dades.
  4. A Mètriques, afegiu Recompte d'esdeveniments.
  5. Arrossegueu Nom de l'esdeveniment fins a Files.
  6. Arrossegueu Recompte d'esdeveniments fins a Valors.
  7. A Configuració de les pestanyes, cerqueu Filtres i feu clic a Deixeu anar o seleccioneu una dimensió o mètrica.
    1. Si només heu d'incloure un flux de dades concret:
      1. Seleccioneu Nom del flux de dades.
      2. Definiu el tipus de coincidència del filtre en Conté.
      3. Introduïu el nom del flux de dades i feu clic a Aplica.
    2. Si voleu excloure esdeveniments:
      1. Seleccioneu Nom de l'esdeveniment.
      2. Definiu el tipus de coincidència del filtre en no coincideix exactament amb.
      3. Introduïu el nom de l'esdeveniment i feu clic a Aplica.
  8. A la columna Recompte d'esdeveniments, cerqueu el recompte total d'esdeveniments a sobre de la primera fila.

Trobar el recompte total d'esdeveniments a BigQuery

1. Obriu el projecte de BigQuery que està connectat al vostre compte d'Analytics.
  2. Seleccioneu el conjunt de dades d'analítica.
  3. Seleccioneu la taula events_.
  4. Aneu a la pestanya Detalls.
  5. A Informació d'emmagatzematge, cerqueu Nombre de files.

Si el nombre total de files de BigQuery coincideix amb el recompte total d'esdeveniments de GA4 després d'haver seguit els passos d'aquesta pàgina per verificar l'enllaç i comprovar que la configuració coincideixi, significa que les dades exportades són precises.

Si continueu trobant alguna discrepància de dades quan executeu una consulta i la compareu amb els informes de GA4, reviseu la consulta per assegurar-vos que s'hi utilitzin les columnes correctes per comparar les dades.

Recordeu-vos de tornar a canviar a l'identificador d'informe quan hàgiu acabat de comparar les dades si l'heu canviat temporalment per l'identificador de dispositiu.