[GA4] Mäta utgående klick för en webbplats

Läs om hur du registrerar utgående klick-händelser, inklusive knappklick. Ställ in mätning utan att behöva göra kodändringar. Se utgående klick i en utforskning.
Innehåll i artikeln:

Om utgående klick

Ett utgående klick sker när en besökare på din webbplats klickar på en länk som leder till en annan webbplats. Om exempelvis din webbplats myownpersonaldomain.com länkar till en annan webbplats, example-pet-store.com, är alla klick som leder besökare till example-pet-store.com utgående klick.

Du kan ställa in Analytics så att det registreras en utgående klick-händelse varje gång en besökare klickar på en länk som leder bort från din domän. Utgående klick-händelser kan utlösas av alla typer av länkar, inräknat länkar i brödtext eller via knappklick, förutsatt att de leder webbplatsbesökarna till en annan domän.

Som standard registreras en utgående klick-händelse för varje länk som leder bort från den aktuella domänen. Länkar till domäner som har ställts in för mätning över flera domäner i tagginställningarna utlöser inte utgående klick-händelser.

Aktivera mätning av utgående klick

Aktivera mätning av utgående klick genom att följa anvisningarna för att aktivera förbättrad händelsemätning i Analytics.

Du behöver inte göra några ändringar i koden på sidan. Efter att du har aktiverat förbättrad mätning registrerar Analytics alla utgående klick och fyller dimensionerna.

Se utgående klick i utforskningar

Skapa en anpassad utforskning för att se dina utgående länkar.

Så här skapar du en anpassad utforskning för utgående klick:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Utforska till vänster.
  1. Välj den tomma mallen högst upp på skärmen.
  2. Klicka på + vid Dimensioner och välj något av följande under Länk:
    • Domän för länk
    • Länkwebbadress
    • Utgående
  3. Klicka på Importera.
  4. Klicka på + vid Mätvärden och välj Antal händelser under Händelse.
  5. Klicka på Importera.
  6. Klicka på + Släpp eller välj dimension under Rader och välj något av följande:
    • Domän för länk
    • Länkwebbadress
    • Utgående
  7. Klicka på + Släpp eller välj mätvärde under Värden och välj Antal händelser.

Öppna Example outbound clicks exploration in the Analytics demo account om du vill se en stor skärmbild av inställningar och utdata för utforskning.

Läs mer om andra sätt att anpassa utforskningar för att se din data i Komma igång med Utforskningar.

Mer information om de parametrar för utgående klick som skickas med och används som dimensioner i rapporterna finns i Länkdimensioner och länkparametrar.