[GA4] Mål klikk ut av domenet til et nettsted

Finn ut hvordan du registrerer utgående klikkhendelser, inkludert klikk på knapper. Konfigurer måling uten å redigere kode. Se klikk ut av domenet i en utforskning.
I denne artikkelen:

Om klikk ut av domenet

Det registreres et klikk ut av domenet når en besøkende på nettstedet klikker på en link som viderekobler hen til et annet nettsted. Hvis nettstedet ditt, myownpersonaldomain.com, har linker til nettstedet example-pet-store.com, er alle klikk som fører besøkende til example-pet-store.com, klikk ut av domenet.

Du kan konfigurere Analytics slik at det registreres en utgående klikkhendelse hver gang besøkende klikker på en link som fører dem ut av domenet ditt. Utgående klikkhendelser kan utløses av linker av alle slag, deriblant linker i brødteksten eller knappelinker, så lenge de fører besøkende på nettstedet til et annet domene.

Det registreres som standard utgående klikkhendelser for alle linker som leder besøkende vekk fra det nåværende domenet. Linker til domener der måling av flere domener er konfigurert i taginnstillingene, utløser ikke utgående klikkhendelser.

Slå på måling av klikk ut av domenet

Du kan slå på måling av klikk ut av domenet ved å følge fremgangsmåten for å slå på forbedret hendelsesmåling i Analytics.

Redigering av kode på siden kreves ikke. Når forbedret måling er aktivert, registrerer Analytics alle klikk ut av domenet og fyller ut dimensjonene med data.

Se klikk ut av domenet i utforskninger

Opprett en egendefinert utforskning for å se klikkene ut av domenet ditt.

Følg denne veiledningen for å opprette et eksempel på en egendefinert utforskning for klikk ut av domenet:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på  Utforsk til venstre på siden.
  1. Velg den tomme malen øverst på skjermen.
  2. Klikk på + ved siden av Dimensjoner, og velg følgende under Tilknytt:
    • Linkdomene
    • Linkadresse
    • Utgående
  3. Klikk på Importér.
  4. Klikk på + ved siden av Beregninger, og velg Antall hendelser under Hendelse.
  5. Klikk på Importér.
  6. Klikk på + Slipp eller velg dimensjonen under Rader, og velg følgende:
    • Linkdomene
    • Linkadresse
    • Utgående
  7. Klikk på + Slipp eller velg beregningen under Verdier, og velg Antall hendelser.

Du kan se en stor skjermdump av innstillingene og utdataene for utforskningen ved å gå til Example outbound clicks exploration in the Analytics demo account.

I artikkelen Kom i gang med utforskninger viser vi hvordan du tilpasser utforskninger for å se bestemte data.

Du kan finne ut mer om de ulike parameterne for klikk ut av domenet som sendes som en del av og brukes som dimensjoner i rapporteringen, kan du gå til artikkelen om linkdimensjoner og -parametere.