[GA4] Uitgaande klikken voor een website meten

Kom meer te weten over hoe u uitgaande-klikgebeurtenissen detecteert, waaronder klikken op knoppen. Stel metingen in zonder wijzigingen in de code. Bekijk de uitgaande klikken in een verkenning.
In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Over uitgaande klikken

Een uitgaande klik vindt plaats als een bezoeker op uw website op een link klikt waarmee die naar een andere website wordt geleid. Als uw website myownpersonaldomain.com bijvoorbeeld linkt naar een andere website, example-pet-store.com, zijn alle klikken die uw bezoekers naar example-pet-store.com leiden uitgaande klikken.

U kunt instellen dat Analytics een uitgaande-klikgebeurtenis registreert elke keer dat bezoekers op een link klikken waarmee ze uw domein verlaten. Uitgaande-klikgebeurtenissen kunnen worden geactiveerd door elk type link, waaronder links in de hoofdtekst of klikken op knoppen, zolang ze de websitebezoekers naar een ander domein leiden.

Uitgaande-klikgebeurtenissen worden standaard vastgelegd voor alle links waarmee het huidige domein wordt verlaten. Links naar domeinen die zijn ingesteld voor cross-domein meting in de taginstellingen activeren geen uitgaande-klikgebeurtenissen.

Meting van uitgaande klikken aanzetten

Als u meting van uitgaande klikken wilt aanzetten, volgt u de stappen om verbeterde gebeurtenismeting aan te zetten in Analytics.

U hoeft geen wijzigingen aan te brengen in uw paginacode. Nadat u verbeterde meting heeft aangezet, detecteert Analytics alle uitgaande klikken en worden de dimensies ingevuld.

Uitgaande klikken bekijken in verkenningen

Maak een aangepaste verkenning om uw uitgaande links te bekijken.

Volg deze instructies om een voorbeeld te maken van een aangepaste verkenning voor uitgaande klikken:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik links op Verkennen .
  1. Selecteer de lege template bovenaan het scherm.
  2. Klik naast Dimensies op + en selecteer onder Linken een van de volgende opties:
    • Linkdomein
    • Link-URL
    • Uitgaand
  3. Klik op Importeren.
  4. Klik naast Statistieken op + en selecteer onder Gebeurtenis de optie Aantal gebeurtenissen.
  5. Klik op Importeren.
  6. Klik onder Rijen op + Dimensie neerzetten of selecteren en selecteer:
    • Linkdomein
    • Link-URL
    • Uitgaand
  7. Klik onder Waarden op + Statistiek neerzetten of selecteren en selecteer Aantal gebeurtenissen.

Ga naar Example outbound clicks exploration in the Analytics demo account voor een groot screenshot van de verkenningsinstellingen en -uitvoer.

Ga naar Aan de slag met Verkenningen voor meer informatie over andere manieren waarop u verkenningen kunt aanpassen om uw gegevens te bekijken.

Ga naar dimensies en parameters voor links voor meer informatie over de parameters voor uitgaande klikken die worden doorgegeven en gebruikt als dimensies in rapporten.