Reports

[GA4] Wat de waarde (not set) in uw rapporten betekent

Ontdek de meest voorkomende redenen waarom de waarde (not set) in GA4-rapporten staat en hoe u dit probleem kunt voorkomen

(not set) is een tijdelijke aanduiding waarmee Google Analytics aangeeft dat er geen gegevens zijn binnengekomen voor een dimensie. Waarom (not set) als dimensiewaarde in een rapport wordt getoond, is afhankelijk van de dimensie. Hoewel standaardrapporten een standaardset met dimensies bevatten, kunt u veel van deze rapporten aanpassen zodat ze andere dimensies tonen.

In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Als de dimensie (not set) voorkomt in uw advertentierapporten, checkt u deze veelvoorkomende oorzaken:

• Google Ads-account en Analytics-property zijn niet gekoppeld

Check of Google Ads en Analytics zijn gekoppeld en corrigeer dit als ze niet gekoppeld.

• Autotagging staat niet aan

Check of autotagging aanstaat en meer informatie over hoe u deze functie aanzet.

• Verkeer van niet-gekoppelde Google Ads-accounts

Als de GCLID-parameter nog steeds is gekoppeld aan uw uiteindelijke URL's voor Google Ads, checkt u of andere Google Ads-accounts uw website promoten en niet aan uw GA4-account zijn gekoppeld. Verkeer van niet-gekoppelde Google Ads-accounts wordt als (not set) getoond in de Google Ads-rapporten, omdat het niet mogelijk is deze conversiegebeurtenissen toe te wijzen aan een bepaalde klik.

• Handmatig getagde bestemmings-URL's met incomplete of onjuiste UTM-parameters

Als u handmatig bestemmings-URL's tagt met UTM-parameters in plaats van autotagging te gebruiken, kan (not set) worden getoond voor URL's met incomplete of onjuiste parameters. Deze URL's zijn mogelijk niet alleen afkomstig uit Google Ads-accounts, maar ook uit andere bronnen, zoals sociale netwerken, blogs of andere websites. Als Analytics niet de nodige parameters krijgt om vast te stellen waar verkeer van handmatig getagde URL's vandaan komt, wordt (not set) weergegeven.

Meer informatie over handmatige tagging

Gebruik Analytics URL-makers om UTM-parameters toe te voegen en te bepalen welke campagnes verkeer doorverwijzen.

Dimensie sessiebron/-medium

Sessiebron/-medium rapporteert (not set) voor sessies waarin de automatisch verzamelde gebeurtenis session_start ontbreekt.

Dimensie landingspagina

Als een sessie niet de gebeurtenis page_view bevat, kan de dimensie landingspagina worden getoond als (not set).

Dimensie contentgroep

Als u de dimensie contentgroep combineert met automatisch verzamelde gebeurtenissen, zoals session_start en first_visit, kan de dimensie contentgroep worden getoond als (not set). Dat komt omdat automatisch verzamelde gebeurtenissen de parameter content_group niet accepteren. Er zijn dus geen geldige gegevens voor deze combinatie.

(not set) kan ook worden getoond als uw gebeurtenis de parameter content_group stuurt, maar dit een lege waarde is, bijvoorbeeld (content_group: "").

Meer informatie over hoe u contentgroepen instelt met de Google-tag, Tag Manager of Firebase

Aangepaste dimensie voor gedefinieerde gebruikers-ID

We raden u aan een gebruikers-ID niet te registreren als aangepaste dimensie. Als u een aangepaste dimensie voor gedefinieerde gebruikers-ID gebruikt, kan de waarde (not set) worden getoond.

Meer informatie over best practices voor gebruikers-ID

Aangepaste parameters

Voor een gebeurtenis met aangepaste parameters wordt mogelijk de parameterwaarde (not set) getoond tijdens de eerste 24 uur nadat u een aangepaste parameter heeft geregistreerd. Check of u de aangepaste parameter meer dan 24 uur geleden heeft gemaakt. Als er 24 uur zijn verstreken, worden de verwachte parameterwaarden weergegeven.

Als u een aangepaste parameter probeert te sturen met de automatisch verzamelde gebeurtenissen session_start of first_visit, wordt de parameter getoond als (not set). De gebeurtenissen session_start en first_visit kunnen alleen samen met de volgende standaardparameters worden gestuurd:

• language
  • page_location
  • page_referrer
  • page_title
  • screen_resolution