Reports

[GA4] Mitä arvo "(not set)" tarkoittaa raporteissa

Yleisimmät syyt "(not set)" ‑arvojen näkymiseen GA4-raporteissa ja ohjeet sen estämiseen

Analytics käyttää arvoa "(not set)" paikkamerkkinä, jos ulottuvuutta koskevia tietoja ei ole saatavilla. Syyt, joiden vuoksi "(not set)" näkyy ulottuvuusarvona raportissa, vaihtelevat ulottuvuuden mukaan. Vakioraportit sisältävät oletuksena tietyt ulottuvuudet, mutta monessa raportissa voit halutessasi muuttaa niitä.

Sisällys:

Jos mainontaraporteissasi näkyy ulottuvuusarvona "(not set)", se voi johtua seuraavista yleisistä syistä.

• Google Ads ‐tiliä ja Analytics-mittauskokonaisuutta ei ole linkitetty

Tarkista, onko Google Ads ja Analytics linkitetty, ja jos ei, tee linkitys.

• Automaattinen taggaus ei ole käytössä

Tarkista, onko automaattinen taggaus käytössä, ja lue ohjeet sen käyttöönottoon.

• Liikenne linkittämättömiltä Google Ads ‐tileiltä

Jos GCLID-parametri säilyy Google Adsin lopullisissa URL-osoitteissa, tarkista, mainostetaanko verkkosivustoasi muilla Google Ads ‐tileillä, joita ei ole linkitetty GA4-tiliisi. Linkittämättömiltä Google Ads ‐tileiltä peräisin olevan liikenteen yhteydessä näkyy Google Ads ‐raporteissa "(not set)", koska näitä konversiotapahtumia ei voi mäpätä tiettyyn klikkaukseen.

• Manuaalisesti tagatut kohde-URL-osoitteet, joiden UTM-parametrit ovat puutteelliset tai virheelliset

Jos lisäät kohde-URL-osoitteisiin UTM-parametreja manuaalisesti sen sijaan, että käyttäisit automaattista taggausta, "(not set)" voi näkyä sellaisten URL-osoitteiden yhteydessä, joista puuttuu parametreja tai joiden parametrit ovat virheellisiä. Tällaiset URL-osoitteet voivat olla peräisin Google Ads ‐tilien lisäksi mistä tahansa muustakin lähteestä, esimerkiksi sosiaalisista verkostoista, blogeista tai muilta verkkosivustoilta. Jos Analytics ei saa parametreja, jotka tarvitaan manuaalisesti tagattujen URL-osoitteiden liikenteen lähteen tunnistamiseen, arvona näkyy "(not set)".

Lue lisää manuaalisesta taggauksesta.

Lisää UTM-parametreja Analyticsin URL-osoitetyökalujen avulla tunnistaaksesi liikennettä välittävät kampanjat.

Istuntoon liittyvä liikenteen lähde / tulotapa ‑ulottuvuus

Istuntoon liittyvä liikenteen lähde / tulotapa ‑ulottuvuuden arvona näkyy "(not set)" sellaisten istuntojen yhteydessä, joista puuttuu automaattisesti kerättävä tapahtuma session_start.

Laskeutumissivu-ulottuvuus

Laskeutumissivu-ulottuvuuden arvona voi näkyä "(not set)", jos istunnossa ei ole page_view-tapahtumaa.

Sisältöryhmä-ulottuvuus

Jos yhdistät Sisältöryhmä-ulottuvuuden automaattisesti kerättäviin tapahtumiin (esim. session_start ja first_visit), ulottuvuuden arvona voi näkyä "(not set)". Tämä johtuu siitä, että automaattisesti kerättävissä tapahtumissa ei voi käyttää content_group-parametria. Kyseiselle yhdistelmälle ei siis ole saatavilla hyväksyttävää dataa.

Arvo "(not set)" voi näkyä myös silloin, kun tapahtumat lähettävät content_group-parametrin, mutta se on tyhjä arvo, esimerkiksi (content_group: "").

Lue lisää sisältöryhmien määrittämisestä Google-tagin, Tag Managerin tai Firebasen avulla.

Oma Käyttäjätunnus-ulottuvuus

Käyttäjätunnusta ei yleensä suositella rekisteröimään omana ulottuvuutena. Jos käytät omaa Käyttäjätunnus-ulottuvuutta, sen arvona voi näkyä "(not set)".

Lue lisää käyttäjätunnusta koskevista parhaista käytännöistä.

Omat parametrit

Jos tapahtuma sisältää omia parametreja, parametrin arvona voi näkyä "(not set)" 24 tunnin ajan parametrin rekisteröimisestä. Tarkista, että parametrin luomisesta on kulunut yli 24 tuntia. Tämän jälkeen parametrilla pitäisi näkyä odotetut arvot.

Jos yrität lähettää oman parametrin automaattisesti kerättävän tapahtuman session_start tai first_visit yhteydessä, parametrin arvona näkyy "(not set)". Session_start- ja first_visit-tapahtumat voidaan lähettää vain seuraavien oletusparametrien yhteydessä:

• language
  • page_location
  • page_referrer
  • page_title
  • screen_resolution.