[GA4] Betydningen af værdien "(not set)" i dine rapporter

Få oplysninger om de mest almindelige årsager til, at værdien "(not set)" vises i GA4-rapporter, og om, hvordan du kan forhindre disse problemer

Værdien "(not set)" er et pladsholdernavn, som bruges i Analytics, når der ikke er modtaget oplysninger om en dimension. Årsagerne til, at "(not set)" vises som en dimensionsværdi i en rapport, varierer fra dimension til dimension. I standardrapporter vises der et standardsæt dimensioner, men du kan tilpasse mange af dem, så der vises andre dimensioner.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvis værdien "(not set)" vises som en dimension i dine annonceringsrapporter, bør du tjekke, om det skyldes en af disse almindelige årsager:

• Google Ads-kontoen er ikke knyttet til Analytics-ejendommen

Tjek, om Google Ads-kontoen er knyttet til Analytics, og løs problemet, hvis den ikke er.

• Automatisk tagging er ikke aktiveret

Tjek, om automatisk tagging er aktiveret, og find ud af, hvordan du aktiverer dette.

• Trafik fra Google Ads-konti, der ikke er tilknyttet

Hvis GCLID-parameteren forbliver knyttet til dine endelige webadresser i Google Ads, skal du tjekke, om der er andre Google Ads-konti, som bruges til annoncering for dit website uden at være knyttet til din GA4-konto. Trafik fra Google Ads-konti, der ikke er tilknyttet, vises som "(not set)" i Google Ads-rapporterne, da det ikke er muligt at knytte disse konverteringshændelser til et bestemt klik.

• Manuelt taggede destinationswebadresser med ufuldstændige eller forkerte UTM-parametre

Hvis du tagger destinationswebadresser med UTM-parametre manuelt i stedet for at bruge automatisk tagging, kan værdien "(not set)" blive vist for webadresser med ufuldstændige eller forkerte parametre. Disse webadresser kan ikke kun stamme fra Google Ads-konti, men også fra en hvilken som helst anden kilde, f.eks. sociale netværk, blogs eller andre websites. Hvis de parametre, der er nødvendige for at identificere kilden til trafik fra manuelt taggede webadresser, ikke modtages i Analytics, vises værdien "(not set)".

Få flere oplysninger om manuel tagging.

Brug Analytics-webadresseværktøjer til at tilføje UTM-parametre for at identificere de kampagner, der henviser trafik.

Dimensionen Kilde/medium – session

Med dimensionen "Kilde/medium – session" rapporteres værdien "(not set)" for sessioner, hvor den automatisk indsamlede hændelse session_start mangler.

Dimensionen Landingsside

Værdien "(not set)" kan blive vist for dimensionen Landingsside, hvis en session ikke indeholder en hændelse af typen page_view.

Dimensionen Indholdsgruppe

Hvis du kombinerer dimensionen Indholdsgruppe med automatisk indsamlede hændelser såsom session_start og first_visit, kan værdien "(not set)" blive vist for dimensionen Indholdsgruppe. Det skyldes, at parameteren content_group ikke kan bruges sammen med automatisk indsamlede hændelser, og der er derfor ingen gyldige data for denne kombination.

Værdien "(not set)" kan også blive vist, hvis parameteren content_group sendes sammen med hændelsen, men værdien er tom, f.eks. (content_group: "").

Få oplysninger om, hvordan du konfigurerer indholdsgrupper ved hjælp af Google-tagget, Tag Manager eller Firebase.

User-ID som tilpasset dimension

Det frarådes generelt at registrere et bruger-id (User-ID) som en tilpasset dimension. Hvis du bruger User-ID som tilpasset dimension, kan værdien "(not set)" blive vist.

Få flere oplysninger om optimale løsninger mht. User-ID.

Tilpassede parametre

Hvis der er tale om en hændelse med tilpassede parametre, vises "(not set)" muligvis som en parameterværdi inden for de første 24 timer efter registreringen af en tilpasset parameter. Tjek, at der er gået mere end 24 timer siden oprettelsen. Når der er gået 24 timer, bør du kunne se de forventede parameterværdier.

Hvis du forsøger at sende en tilpasset parameter sammen med de automatisk indsamlede hændelser session_start eller first_visit, vises parameteren som "(not set)". Hændelserne session_start og first_visit kan kun sendes sammen med følgende standardparametre:

• language
  • page_location
  • page_referrer
  • page_title
  • screen_resolution