[GA4] Experiment

Ett experiment (även kallat test eller upplevelse) är en metod för att testa olika varianter av en webbsida så att du kan avgöra vilken version som är effektiv när det gäller att nå ett visst mål. Exempel är A/B-test och test för flera varianter.

För att köra ett A/B-test i Google Analytics måste du integrera med ett A/B-testverktyg från tredje part. När det är integrerat kan du köra och hantera dina A/B-tester i tredjepartsverktyget och i Google Analytics tolka resultaten av A/B-testerna. Läs mer om att integrera med ett experimentverktyg från tredje part