[GA4] Experiment

Een experiment (ook wel een test genoemd) is een methode om verschillende varianten van een webpagina te testen. Hiermee wordt bepaald welke versie beter presteert bij het bereiken van een specifiek doel. Voorbeelden hiervan zijn A/B-tests en multivariate-tests.

Als u een A/B-test wilt uitvoeren in Google Analytics, moet u integreren met een A/B-testtool van derden. Als de tool van derden is geïntegreerd, kunt u daarmee uw A/B-tests uitvoeren en beheren en kunt u in Google Analytics de resultaten van de A/B-tests interpreteren. Meer informatie over integratie met een experimenttool van derden