[GA4] A/B-test

Een A/B-test (ook bekend als een A/B/n-test of A/B-experiment) is een experiment in willekeurige volgorde met 2 of meer varianten op dezelfde webpagina. Variant A is de originele versie van de webpagina. De varianten B tot en met n bevatten elk minstens één element dat verschilt van de originele versie. Elke variant wordt tegelijk getoond aan een willekeurige steekproef van gebruikers.

Het doel van de test is om te bepalen welke versie beter presteert om een specifiek doel te behalen. U kunt bijvoorbeeld bekijken welke variant de klikfrequentie, het conversiepercentage of het engagementpercentage verhoogt.

Als u een A/B-test wilt uitvoeren in Google Analytics, moet u integreren met een A/B-testtool van derden. Als de tool van derden is geïntegreerd, kunt u daarmee uw A/B-tests uitvoeren en beheren en kunt u in Google Analytics de resultaten van de A/B-tests interpreteren. Meer informatie over integratie met een experimenttool van derden